Pedig csak autókázni akartak

A kategóriagyőzelem mellé életükben először megszerezte a Rallye2 abszolút első helyét is a Várnai Dávid – Szabó Tamás páros az 53. Mecsek Ralin. Dávid elmondása szerint pedig mivel már az előző versenyen megszerezték a bajnoki címet a kategóriában, csak egy jót akartak autókázni a Mecsekben. 

Milyen célokkal érkeztetek az 53. Mecsek Ralira?

– Szerettünk volna esőben menni, mert tapasztalatot akartunk szerezni. Ez sajnos nem jött össze, pedig csak egy napon múlott…🙂 Mivel a kategória bajnoki címe már meg lett a Mecsek  Rallye előtt, így mondhatni autókázni akartunk. Aztán ahogy láttuk az eredményeinket úgy láttuk hogy ez nem gyerekjáték, és belehúztunk amennyire csak bírta az autó és mi.

A csütörtöki prológot mennyire vettétek komolyan? 🙂

– A prológot nem vettük annyira komolyan, elsőkerekes autóval sajna nem tudunk olyan látványosan autózni mint hátsókerekes “elmebeteg” versenytársaink.

Péntek reggel a Trefort puszta és 6-os út közötti szakasz igencsak sarasnak tűnt, ami az eredményeteken is meglátszódott.

– Igen, sajnos elég sarasak voltak a gyorsok, ennek hála hibáztunk is egy hatalmasat, érintőre kaptunk egy lassítót, és kaptunk rá tíz másodperc büntetést.

A következő gyorsasági szakaszokon viszont találtatok egy igencsak jó és eredményes tempót.

– Nekem alapból nem volt bajom ezekkel a saras, csúszós kiszámíthatatlan szakaszokkal. Mentünk ahogy tudtunk, de azt úgy gondolom mindenki aláírja, hogy ez egy túlélőtúra volt.


Mit éreztetek a Széchenyi Téren felállított céldobogón?

– Életünk első abszolút győzelme, ultra mega-giga jó érzés volt állni a céldobogón. Reméljük azért ebből lesz még pár a jövőben.

Mi lehet a következő lépés a a párosotok életében?

– A jövőnk egyenlőre ismeretlen, lehet feljebb lépünk egy kategóriát, lehet nem. Az tuti hogy Rallye2-ben fogunk nyomulni. 🙂

Meg szeretnénk köszönni az egész éves munkájukat a szervizeseinknek, a családunknak, és a támogatóinknak!

Az idei versenyzői filmek. 

Comments are closed.