Pardi Kata végre a Mecsek Rali céljában

Pardi Kata az 51. Mecsek Ralin Szelepnek diktálta az itinert sikeresen, hiszen a páros a kalandos verseny ellenére beért a Széchenyi Téren felállított dobogóra, sőt még kupákat is vihettek haza. Katával beszélgettünk a sikeresnek mondható verseny után. 

Szia Kata! Az idei évben sajnos még nem láthattunk navigálni…

– Sziasztok! Sajnos az idei évünk nem úgy alakult, ahogy terveztük, így idén ez volt az első versenyem, Németh 16V Péter mellett, az 51. Mecsek Rallyen.

Milyen élményeid vannak a Mecsek Ralikról?

– Eddig mindig párommal, Keszthelyi Róberttel indultunk a helyi “nagy” futamon, amiken sajnos együtt sosem értünk eddig célba, a technika ördöge mindig közbeszólt. Legutóbb körülbelül 30 méterre a céltól kellett feladnunk a versenyt…

Szelep keresett meg, hogy navigálj neki az 51. Mecsek Ralin?

– Petivel tavaly Mikulás Rallyen ültünk először egymás mellé, amin nagyon jól éreztük magunkat, így várható volt, hogy előbb-utóbb ismét “összebútorozunk” egy verseny erejéig! 🙂 Amikor közeledett a verseny, szóba került, hogy nevezne, de nincs navigátora, nekünk pedig nem készült el az Opel, így adott volt a lehetőség, hogy ismét együtt induljunk, aminek nagyon örültem, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy többszörös bajnoknak navigálhat.

Mennyire ismerted előzetesen az idei verseny szakaszait?

–  Ahogy a többi versenyző párosnak, úgy nekünk is Gorica ismeretlen terep volt, amit úgy gondolom sikeresen feldolgoztunk. Számomra még új volt Alsómocsolád-Kisvaszar erdészeti része is, bár itt különösebben nem kellett izgulnom, hiszen Petinek a kisujjában volt többek közt ez a pálya is. Szintén újdonságnak számított nekem Pécsvárad-Márévára alsó része, ami meglehetősen technikás pályának bizonyult, gyakorlatilag olyan volt, mintha kavics szőnyeget terítettek volna ki elénk. A többi szakaszt megismerhettem az elmúlt években, de természetesen ezek is minden évben tartogatnak valami újat.

Halljuk hogyan sikerült a versenyetek!

–  Elsősorban kell megemlítenem, VÉGRE A CÉLBAN! 🙂 Az 5. géposztályban elsők lettünk, ezúton szeretnénk itt is köszönetet mondani a kategória társaknak,, Neukirchner Andrásnak és Guzi Róbertnek, hogy kisegítettek minket egy féltengellyel, ezáltal tudtuk folytatni a versenyt és sikerült elhoznunk a 2WD kupa harmadik helyét is.

Milyen érzés volt felgurulni a Széchenyi téren felállított dobogóra?

–  Nagyon boldog voltam, rendkívül sokat készültünk Petivel és meg is lett a gyümölcse. Vasárnap már csak az lebegett a szemem előtt, hogy fel kell állnunk a dobogóra, amit sokszor hangoztattam Petinek is, így vissza is fogtam kicsit, hiszen azt szerintem senki sem firtatja, hogy ennél sokkal gyorsabban és “szelepesebben” is tud menni, de meg akarta adni nekem ezt az élményt, ezért nagyon hálás vagyok!

Szeretném megköszönni először is páromnak, Keszthelyi Róbertnek, hogy az elmúlt két hétben mindent megoldott, illetve kitartóan kísért minket gyorsról-gyorsra, a szerviz csapatnak a rendkívül gyors munkájukat, az egész Németh családnak a támogatásért és kitartásért, illetve mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett, hogy idáig elérjünk!

 

Comments are closed.