Otthon, édes otthon

Deák Tamás igencsak elégedetten tekint vissza az idei évre, hiszen egy verseny kivételével, az összesen sikerült felállniuk a dobogóra, aminek kategória bajnoki cím lett a jutalma. Tamással a hazai versenyük után beszélgettünk. 

Milyen érzés “otthon” versenyezni? 🙂

Hát igazából tartottam tőle, mert tavaly nem éreztem jól magam az autóban, ezen a versenyen viszont idén nagyon jó érzés volt menni és az autóban is jobban éreztem magam.

Van olyan métere az Orfű és Magyarhertelend között elhelyezkedő pályának, amit nem ismersz?

– Biztos hogy nem, 29 éve itt lakom, mindennap járok ezeken az utakon.

Mi történt veletek a Hídépítő Rallye Sprint verseny folyamán?

– Nekünk az volt a fontos ezen a versenyen, hogy a hármas kategóriában Morber Attila előtt végezzünk, hogy a bajnokságban megtartsuk a második helyünket, mert az N1-es kategóriát már vezettük, ezért a célba érkezés is elég lett volna. Viszont a hármas kategóriára nagyon kellett figyelnem, de mivel előnyben voltam, mert itthon versenyeztem, sikerült jól kezdeni és még napközben tudtunk gyorsulni, ennek eredményeként sikerült a hármas kategória harmadik helyét és az N1 első helyét is megszerezni.

Elégedettek vagytok az N1 kategória első és az RSK 3-as kategória harmadik helyével?

– Nagyon örültem, hogy sikerült ismét az N1 kupa első helyét elérnünk, mert a mi autónk ugye igazán ebbe a kategóriába tartozik, de sikerült a dobogós hely a hármas kategóriában, aminek ugyanúgy örültünk, mert ezzel meg van az év végi második helyünk és az N1 csoportban pedig megnyertük a bajnokságot.

Hogyan foglalnád össze az idei éveteket?

– Sikerült egy verseny kivételével mindenhol elrajtolnunk, amiből egyszer technika hiba miatt kiálltunk, viszont a többi versenyen sikerült minden alkalommal a dobogóra állni. Igazából elég jó csaták voltak a hármas kategóriában és az N csoportban is voltak nagyon jó versenyek, tanulságos év volt, de lassan megszokom, hogy a bal oldalon ülök az autóban.

Vannak már tervek 2019-re?

– Elég homályos még a jövő, de ha van rá lehetőség, szeretnék erősebb autóval menni, de sajnos ezek még csak tervek. A Suzuki meg lesz jövőre is, ez biztos!

Szeretném megköszönni Szelepnek és a csapatnak az egész éves segítséget, Borbás Szabolcsnak is az egész éves segítséget és a tanácsokat, Balogh Zsoltinak az alkatrészeket, Biának és Briginek hogy kibírták mellettünk ezt az évet és a szüleimnek, hogy mellettem álltak, valamint köszönöm a navigátoromnak is az egész éves segítséget és mindenkinek, aki segített idén, hogy ez az év így sikerüljön!


Comments are closed.