Osztályt vált a Rallye2 bajnoka | Vár ránk a bajnokság – 2020

Vár ránk a bajnokság sorozatunkban az idei év vélhető főszereplőit szólítjuk meg, a tavalyi évről és az idei tervekről. A mostani részben a 2019-es esztendő Rallye2-es abszolút bajnokával, Trencsényi Vincével beszélgettünk. 

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

– Egy kicsit hullámzó volt a teljesítmény. A tempó már megvan, a következő feladat ennek a stabil tartása lesz a jövőben. Balszerencsésen indult az év, de a Veszprém Ralira a stratégia és autóváltás meghozta a hőn áhított első győzelmet. Ezt a lendületet innentől kezdve kisebb, nagyobb hibák mellet ugyan, de sikerült tartani az év végéig, ami egy abszolút és kategória bajnoki címet ért a bajnokság végén, valamint egy ERC kategória negyedik helyet jelentett az első hosszútávú versenyünkön.

Számotokra melyik volt a 2019-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– Az új Forddal minden verseny drámainak sikeredett. A veszprémi versenyünk elég stabil volt, de első győzelemként ezt is kiemelném, nagyon akartuk már az aranyat, sokszor csúsztunk le róla már picivel. A Baranya Kupán egy defekttel sikerült majdnem eldobni Miskolc után ismét a győzelmet, Salgón pedig stabil autózással bebiztosítottuk a bajnoki.

A tavalyi év legnagyobb “kalandja”?

– Az ERC Hungary. Hatalmas kihívás volt ez a versenytáv ilyen mezőnyben, ilyen pályákon és körülmények között. Szerintem több tapasztalatot szereztem ezen az egy verseny alatt, mint addig összesen R2-es autóval!

Tervek az idei évre?

– Marad a Fiesta R2T19, viszont már a Rally1 mezőnyét színesítjük. Ha a lehetőségeink engedik, egy-két közeli külföldi futamot is szeretnék kipróbálni.

Mit vársz az idei rali bajnokságoktól?

– Előreláthatólag kemény mezőny lesz, nekünk még szokni kell a dupla versenytávot, illetve elég hiányos a pályaismeretem a többiekhez képest, de minden versenyen a dobogó lesz a cél. Csak már mehetnénk…

A csapat tavalyi versenyzői filmjei!!!







Comments are closed.