Örültek az esőnek, mert szeretik ha csúszik!

Az egri versenyen még nem láthattuk a Rácz Tibor – Hetesi Viktor párost, hiszen a navigátornak a verseny előtti napokban született meg a kisfia. Miskolcon viszont már ott voltak a Historic mezőnyében és másokkal ellentétben ők igenis örültek az esős időjárásnak. Tiborral beszélgettünk a verseny történéseiről és az idei tervekről. 

Egerben még nem indultatok, a Miskolc Rallye nevezési listáján viszont már szerepelt a nevetek.

– Viktor kisfia az egri verseny előtt született, az első hetekben fontosabb volt több időt töltenie a családdal!

Volt már valami régebbi emléked a bükki pályákról?

– Emlékszem, hogy nagyon sokan, lelkesen szurkolnak és kiszednek hamar, ha beesünk! A négy gyorsaságiból hárman mentünk tavaly, így könnyebb volt feldolgozni. Mindegyik nagyon jó, Mályinka és Sáta a kedvencünk!

A pénteki nap egy laza salakszórással telt. Szereted az efféle prológokat?

– Szeretem, de mindig izgulok. Úgy akarok menni, ahogy látni szeretném nézőként, viszont a kocsira is vigyázni kell verseny előtt…

Szombat reggel viszont nehéz választás elé állította az időjárás a versenyzőket. Ti milyen stratégiát választottatok?

– Nekünk nem volt nehéz választás, mindig ugyanolyan utcai gumival megyünk! Csak engedtünk két tizedet a nyomásból és kész! Sőt, az ilyen körülményeket kedveljük, szeretjük ha csúszik!

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Az első gyorson nem akartuk túlvállalni magunkat, azért siettünk, tetszett is nagyon az esőben! Vízen erősebbnek tűnik a kocsi, olyan mintha több lenne 100 lónál! Tavaly Mályinka sikerült a legjobban, arra készültünk, de etap lett nekünk sajnos. Viszont Sáta élményben kárpótolt, csak a végére leszakadt a keresztmankó, meg a rugótányér. Aztán eltört a fékcső is, beesett a pedál. Lyukóbányán azért voltak ilyen hosszúak a féktávok, mert csak kézi volt! Szervizben mindent megoldottak a srácok, köszi mindenkinek a segítséget! Bükkszentkereszt másodszor is nagyon tetszett, csak a végére megint elfogyott a fék. A következő rajt előtt próbáltunk “megmókolni” de csak a pálya feléig tartott ki. Így Mályinkán lefelé nem tudtuk hozni, amit magunktól vártunk. Majd jövőre! Innentől visszavettünk, motorfékkel és kézivel elég vacak féktávot keresni!

A kategória győzelmeteket nem fenyegette veszély, az abszolútban pedig többször is sikerült kiemelkedő időt mennetek!

– Örülünk, hogy tudtunk jó időket autózni, főleg mert bőven lenne fejleszteni való a kocsin, amitől még gyorsulhatnánk!

Folytatása következik?

– Idén Baranya Kupán, Mecseken, Nyíregyházán és Santa Domenicán szeretnénk ott lenni. Teljesen még nincs meg az anyagi háttér…

Nagyon sok barátunk segíti a versenyzésünket és támogatóinknak is köszönjük a segítséget!

Vattenteknik.hu, Etoablakpecs.hu, Gealan, Starguard.hu, Pannoniaradio.hu, Sopianae Tse , Otiszpaintball.atw.hu, aszallito.hu.

Comments are closed.