Örömüket lelték a nap második felében

Az autó felkészítésének elhúzódása és a sok külföldön való tartózkodás miatt, a Bózsva Rallye volt az első 2019-es versenye a Huszár Péter – Pazsiczki Zoltán párosnak. Péter elmondása szerint egy kicsit berozsdásodtak a hosszú kihagyás alatt, nehezen vették fel a megfelelő versenytempót, de a vasárnapi nap második fele már egészen jól sikerült számukra. 

Nem rozsdásodtatok be egy ilyen hosszú kihagyás után? 🙂

Dehogynem. Eleve nincs sok verseny a lábunkban, úgyhogy egy ekkora kihagyás nem tesz jót egyikünknek sem.

Miért pont a Bózsva Ralit néztétek ki az idei Rallye3-as naptárból?

Egyrészt azért, mert a navigátorommal sokat vagyunk külföldön és most voltunk itthon. Másrészt azért, mert mostanra lett kész az autó. Mentünk volna már az idén, de elhúzódott a felkészítése a kocsinak.

Szombati nap folyamán, a Rallye3-as mezőny számára egy szokatlan szuperspeciállal indult a versenyetek.

Igen, ennek mi részünkről nagyon örültünk, mert még nem mentünk soha murván. Tetszett is a szakasz, reméljük lesz még ilyen itt a Rallye3-ban. Sajnos az örömünket némileg beárnyékolta, hogy kijött egy kis technikai hiba. Ledadogott a masina a gyors közepén, így elég rossz idővel teljesítettük a szakaszt.

A vasárnap reggel nem volt éppen felhőtlen a számotokra és nem éppen az időjárásra gondolok…

Hát igen… A problémával a szuperspeciál után nem tudtunk mit kezdeni, mert Parc Ferme volt. Reggel nem jött ki a gond, pár dolog át lett nézve, többet nem tudtunk tenni. Aztán elrajtoltunk és körülbelül még egy kilométert sem mentünk amikor ismét ledadogott a kocsi. Ezt még háromszor előadta a gyorson… Nem voltunk hurrá hangulatban… Úgy gondoltuk visszamegyünk lábon, megpróbálkozunk a verseny tempóval aztán legfeljebb összepakolunk és hazamegyünk. Murphy bácsi belenyúlt a dologba, mert visszafelé természetesen hibátlanul működött minden. A szervizben a srácok ötlete bejött és meglett a hiba forrása is! Orvosolták a problémát úgyhogy nekimentünk a második körnek. A hiba megszűnt, innentől el tudtunk kezdeni versenyezni. Pontosabban tesztelni, mert a téli felújítás után igazából arra szántuk a versenyt.

Majd fokozatosan kezdtétek az örömötöket lelni a versenyzésben!

Így van. Miután elhárult minden hiba tudtuk kicsit élvezni a versenyzést is… amiért igazából jöttünk. Ezen a pályán még soha nem mentünk, de nagyon tetszett! Ez az eredményünkön mondjuk nem látszik. Sajnos az első gyorson rengeteg időnk bent maradt, aztán amire én is kezdtem megnyugodni, hogy minden oké a kocsival, addigra eltelt a nap fele. De ez igazából nem számít, a lényeg hogy összességében örömünket leltük a napban!

Melyik versenyen szeretnétek a legközelebb indulni?

Idén még két versenyt tervezünk. Szeptemberben a 7X Görbe és novemberben az orfűi verseny szerepel a naptárunkban.

Comments are closed.