Örökre szóló élmény volt

Oberling Krisztiánék tettek egy kis kitérőt a Rallye3 világából és a Baranya Kupán, egyedi rajtengedéllyel a Rallye2 mezőnyében indultak. Ezen a versenyen nem Mitnyik Jani navigált, hanem egy régi-új navigátor, aki korábban sok versenyen ült már Krisztián mellett. Ő nem más, mint Varga Valentin (Miska), aki egyébként minden versenyre elkíséri a srácokat, hiszen ő a főszervizes a csapatban. Valentin elmondása szerint hihetetlen élménnyel gazdagodott és nagyon jól érezte magát a verseny minden egyes kilométerén. A srácok nem hazudtolták meg magukat és az első helyre kormányozták a hibátlan autót. 

Honnan jött a lehetőség, hogy beülj Krisztián mellé a Baranya Kupán?

– Régebben navigáltam a Krisztiánnak 2008 őszétől, 2011 végéig. Utána tartottam egy kis pihenőt. Tavaly újra elkezdtem vele versenyre járni. Megbeszéltük, hogy megyünk egy versenyt együtt, ha lesz rá lehetőség. Szerettem volna újra beülni mellé és kíváncsi voltam mi változott az évek alatt. Év elején még az autó felkészítése alatt sokat beszélgettünk melyik verseny legyen és mondta Krisztián, hogy a Baranya Kupa nagyon jó pályákat foglal magába. Ezek közül a Remeterét-Árpádtető gyorsasági volt az, amin mindig is szerettem volna végigmenni. Így erre a versenyre esett a közös döntés.

Az első napon egy prológ és egy gyorsasági szakasz várt rátok.

– Igen. Izgatottan vártuk a verseny kezdetét. Én azért is, mert ez volt az első Rallye2-s verseny az életemben. (remélem nem az utolsó ☺️) A prológot sikerült az egyedi rajtengedéllyel indulók között az abszolút második idővel teljesíteni. Ez is adott egy kis nyomást arra, hogy versenyezzünk egy jót. Utána következett a Vasas-Hosszúhetény gyors. Nekem ez is, mint a többi, teljesen új gyorsasági volt. Ezen a gyorsaságin sikerült menni egy harmadik időt és mondta is Krisztián a visszafelé vezető úton Komlóra a szervizbe, hogy ezt jó is lenne megtartani. Ismerem már régóta és tudtam, ha nem adódik technika problémánk, akkor van rá remény, hogy sikerül megtartani ezt a harmadik helyet.

Mi történt veletek a szombati nap folyamán?

– Ezen a napon kilenc gyorsasági várt ránk. Reggel amikor a szállásról indultunk, meglepett minket a jól megszokott eső, ami idén minden versenyen esett, ahol indult a csapat. Kicsit örültünk is neki, kicsit nem! 😅 A reggeli szervizben az első körre tettünk fel puhább gumikat az autóra, amivel idáig is mentek Krisztiánék versenyen esőben. Egész jól eltaláltuk ezt. Az első gyorsasági Mecsekpölöske-Kisvaszar volt, amin megint sikerült egy harmadik időt autózni. Egész jól éreztük magunkat ezzel a kezdéssel. Két gyorsunk Hetvehely-Golgota szakasz volt, amin sajnos Téczely Tamásék motorhiba miatt kiestek. Ezen a gyorson mi jól letaláltunk és sikerült első időt autóznunk, amivel fel is ugrottunk az összetett első helyére. A következő gyors Remeterét-Árpádtető volt, itt szintén sikerült nagyon jó időt menni és ezzel a megnyert gyorsaságival az első kör után 26,7 másodperc volt az előnyünk az összetettben. Akkor mondtuk, ha ezt sikerül megtartani, az nagy öröm lesz. A második körben szintén sikerült megtartani az előnyünket és még növelni is tudtunk rajta. Igaz ezért küzdeni is kellet, mivel nagyon siettek a többiek is. Jött az utolsó felvonás az utolsó három gyors. Ez nem volt egyszerű senki számára. A kilencedik gyorsaságin az előttünk rajtoló Zoltán József-Ratting Tamás páros leeset az útról és eltaláltak egy fát a kocsi jobb elejével. Mikor megláttuk az autójukat, azonnal megálltunk, hogy segítsünk nekik, mivel nem volt kint jelzés a részükről, hogy minden rendben van-e. Sajnos Tomit a mentő vitte el a gyorsaságiról, neki mindkét lába sérült. A sofőrnek (Buszosnak) nem esett baja. Ezúton kívánunk mielőbbi felépülést nekik!!! 👍Ez az eset elvette a kedvünket kicsit. Nem jó dolog, mikor ez megtörténik. Ezt a gyorsaságit etapként teljesítettük. Az utolsó gyorson mondhatni hamar végig értünk és ezt is sikerült behúznunk a többihez.

A kategóriátokat megnyertétek. Mit éreztél a komlói célban?

– Igen, első helyen végeztünk. El nem tudtam gondolni, hogy ez sikerül ezen a hétvégén. Öt gyorsaságit megnyertünk a tízből, nagyon örültünk neki. Azt az érzést nem lehet szavakban kifejezni, mikor a céldobogóra értünk és kihirdették a nevünkkel az első helyezést! ☺️

Hová helyezed ezt az élményt az életedben?

– Mint mondtam, ez volt az első Rallye2-s versenyem. Ez felért minden eddigivel!!! Remélem lesz rá még lehetőségem, hogy visszaüljek a jobb oldalra később is.

A következő versenyre visszaadod a navigátori teendőket a Mitnyik Janinak?

– Igen, vissza. Jani fog tovább is navigálni Krisztiánnak. Ez egy pluszba betervezett verseny volt részemről. A csapatot továbbra is segítem a szervizben, hogy jól sikerüljenek a hátralévő versenyeik! 😉

Köszönöm legfőképpen Krisztiánnak ezt a lehetőséget! A szervizcsapatnak a munkájukat: Bedő Tünde, Attila bácsi, Imre Krisztián (Rütyi), Borsos Zoltán, Kulhanek Péter. Továbbiakban pedig Tamtom műhelynek és Kerék Norbinak! 🤗 😎


Comments are closed.