Opel, ami sosem kop el

Hoffer Zsolt az elmúlt években igencsak hozzánőtt az Opel márkához. Kategória bajnoki címeket nyert az Adam-el, majd a Mitropa Kupa küzdelmeibe is belekóstolt, aminek sajnos hamarabb vége lett a tervezetnél… Ezek után Zsolt majdnem abbahagyta a ralizást, de aztán jött egy ötlet… 

A 2018-as év rengeteg újdonságot és kalandot tartogatott a számodra. Az év első felében a Mitropa Kupa küzdelmeibe kóstolhattatok bele. Aztán egyszer csak vége lett a Mitropás kalandnak…

– Terveink a 2018-as évre a Mitropa Kupa futamairól szóltak. Sajnos csak két futamon tudtunk  részt venni. Egy “sporttársunk” – ezt a szót az ő esetében iróniával használom – intenzív kampányának eredményeként, főtámogató hiányában nem volt módunk a további futamokon részt venni! Nagyon sajnáltuk, mert az Opatija Rally sebessége, részeredményei bizakodásra adtak okot! A Mitropa futamok hangulata, a versenyzőkhöz való hozzáállás miatt szívesen versenyeztünk volna még…

Szokták mondani, hogy valaminek a vége, mindig valami újnak a kezdete. Nálatok pedig következett az Opel Kadett projekt.

– Úgy tűnt, hogy nem tudunk ebből a helyzetből tovább lépni és sajnos nem tudtunk az Opel Adam R2-vel indulni, pedig nagyon szerettünk volna. Sokszor mondtam már, hogy az Adam R2 olyan, mintha nekem tervezték volna. Nagyon nagy élmény volt minden méter vele… Fejben én már fel is adtam, és kezdtem elengedni a versenyzés gondolatát, amikor Laci (Bunkoczi) mondta nekem, hogy szeretne még menni velem és próbáljunk meg egy új irányt, hátha arra találunk forrásokat. Nagyon-nagyon sokat köszönhetek Bunkoczi Lacinak, mert az ötlete nyomán elindulva, ha nem is az Adam-el, de Opel-el tudunk versenyezni továbbra is.

Amivel a Rally Legenden el is indultatok.

– Nem is rossz autóval, tudtuk folytatni! A Spindler név már összeforrt az Opel márkával és mi az ő általuk épített Opel Kadett E GSi-vel “térhettünk vissza” és egyből a Rally Legenden álltunk rajthoz. Jó döntés és hatalmas élmény volt!

Az évet pedig a Szilveszter Ralin fejeztétek be egy önfeledt autózással, autóztatással.

– A Legend után már nem volt újabb tervünk, az év vége pedig Lacinak a Dakarról szól. Ennek ellenére egy hirtelen jött ötlet alapján mégis rajthoz álltunk a Szilveszter Rallye-n – mivel igen keveset mentem még az autóval, ezért hasznos volt minden méter. Két kiváló személy tisztelt meg és ült be mellém. Igazi élmény volt velük autózni. A második versenynapon Bakai Gergely Úr, az Opel Magyarország igazgatója tapasztalhatta meg a navigálás rejtelmeit a fagyos, csúszós Hungaroringen. Laci oktatásának köszönhetően igen jó navigációt kaptam és számos kalandunk ellenére is fel tudtunk jönni a Historic abszolút harmadik és a kategória második helyére.

Van már valami tervetek az idei évre?

– Mindenekelőtt ezúton is szorítunk az Opel Dakar Team-nek, akik Peru úttalan útjain küzdenek! 2019 évi versenyzésünk kidolgozás alatt van. Szeretnénk egy nemzetközi sorozatot találni, ahol az autót tanulva egyre eredményesebbek leszünk. Pár futam erejéig a Historic EB nevezői között is ott leszünk reményeink szerint. Sokat dolgozunk ezen!
Köszönjük támogatóinknak, partnereinknek, segítőinknek és szeretteinknek, akik lehetővé teszik, hogy versenyezhetünk!
Autósportban Gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!
 

Comments are closed.