Öldöklő küzdelem egy bajnoki címért – (Szauer vs. Csomós)

Az idei Peugeot 208 Rally Cup Hungary bajnoki címe, előreláthatólag két nagyon tehetséges páros között fog eldőlni. Szauer Gergő és Csomós Miklós gyorsaságiról-gyorsaságira, versenyről-versenyre, sőt mondhatjuk, hogy már méterről-méterre öldöklő és látványos csatákat folytatnak. Egerben és Miskolcon Mixi nyert, Székesfehérváron viszont már Gergőé volt a győzelem és ezzel az eredménnyel négy pontra megközelítette Csomósékat. A jövőre vonatkozóan egy biztos, hogy keményen fogják nyomni a gázt a hátralévő kettő versenyen!!!
Szauer Gergő:  Az Eger volt az első éles futamunk a Peugeot-val, amit egy teszt előzött meg és ami tulajdonképpen azzal telt, hogy valamilyen szintű köszönő viszonyba kerüljünk az autóval. Itt sikerült is felborítanom az autót, amit azért sajnáltam nagyon, mert a gyorsaságik 80%-át megnyertük, így elbaltáztam egy jó eredményt, így az első Peugeot-os futamunkon ötödikek lettünk.
Következett Miskolc, ahol szintén sikerült érzésem szerint jó formában autóznunk, viszont két defekttel nem bírtam és így Mixivel sem, így ő lett a legjobb, mi a második helyen végeztünk.
Székesfehérváron sem alakult rózsásan a helyzetünk, de a Topp Cars csapatának és Kanyik Antiék csapatának köszönhetően sikerült megtartanunk az első helyet a verseny végéig és egy nagyon komoly küzdelemben futamot nyerni a Peugeot 208 Kupában. Fejlődést és élményt eredményez, mikor az ember folyamatosan arra van szorítva, hogy a saját komfort zónáján kívül autózzon, még ha ezt sokszor a saját magaddal szemben gyakorolt pszichikai erőszak útján is éred el, ami elsőre nem mindig jó érzés! Néhány perccel később már pozitív élményként éled meg. 🙂 Örülök, hogy a része lehetek és megélhetem ezt. Különleges dolgok ezek és azt gondolom ezek azok, amiért ezt érdemes csinálni.

Csomós Miklós: Az idei évnek Attila kivételével teljesen új felállásban vágtunk neki. Vásároltunk egy új autót, melyet saját magunk készítünk fel, csapatot váltottunk, ahonnan kaptunk némi bizalmat és annál több segítséget, valamint új támogatóink is lettek. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően Attilával nagyon motiváltak vagyunk, rengeteget készülünk mind fizikálisan, mint mentálisan. Az éven nagyon jó a közeg, ami körül vesz minket, aminek köszönhetően kiegyensúlyozottan tudunk versenyezni. Minden adott, Attilának és nekem is csak a saját feladatainkra kell koncentrálnunk, és mindent megteszünk azért, hogy a versenyhétvégéink a lehető legjobban sikerüljenek.


Három futamon vagyunk túl, ebből kettőt megnyertünk, a harmadikon pedig a második
helyen végeztünk. Panaszra egyáltalán nem lehet okunk. A tavalyi részeredményeinkből
eredően mindenképp a Peugeot Rally Cup Hungary elejébe vártuk magunkat, bár Szauer
Gergőék nem könnyítik meg a dolgunkat az biztos. 🙂

Egerben a már említett új felállás szerint kezdtünk el a szezont, ez mindenkinek eléggé új
volt, sok volt az ismeretlen feladat, melyet úgy gondolom a csapat és mi is Attilával
tökéletesen megoldottuk és sikerült megnyernünk a versenyt.

 

Jött a Miskolc Rallye, ahol eléggé bekavart az időjárás, illetve az egy napos verseny. Nem
mentünk még ilyen sok versenykilométert egy nap alatt, nagyon tudatosan kellett beosztani az
energiánkat és az autót is. Ezek mellett nagyon tetszett, jók voltak a beállításaink, a
gumijaink, jól taktikáztunk, ez kifizetődőnek bizonyult és ismét nyerni tudtunk.

A székesfehérvári versenyt eddigi pályafutásunk talán legkeményebb versenyének tekintjük.
A bealudt első gyorsasági úgy bosszulta meg önmagát, hogy az összes többin 110% kellett
mennünk, nagyon nagy volt az adok- kapok. Itt nem volt taktika, csak padlógáz!!! A Gy10-en
volt egy pici hibám, ami következtében megsérült az autónk, így el kellett ásnunk a
csatabárdot. Fantasztikus csatában lettünk másodikok. Gergőék abszolút megérdemelten
nyertek. Az viszont kicsit bosszant, hogy Gergőék hét pontot hoztak rajtunk és már csak négy
ponttal vezetjük a bajnokságot.

Mikor az egri verseny nevezési listáján megláttuk Gergőéket, nem gondoltuk, hogy ennyire nehezen fogunk boldogulni egymással a pályákon. Az elmúlt években bizonyította már néhányszor, hogy rendkívül gyors és tehetséges. A közöttünk lévő csatáról azt gondolom, hogy csak tovább színesíti a bajnokságunkat, melyet kívülről éppúgy élveznek a nézők, mint ahogy belülről mi is. Örülök, hogy így egymásra találtunk, nagyon húzzuk egymást, ezáltal tudunk fejlődni igazán. Bármelyikünk fog kijönni győztesként ebből a kupasorozatból, szégyenkezni valója nem lesz a másik párosnak. Gergőék idei szezonja eddig pont úgy néz ki, mint a mi tavalyi szezonunk. Egerben hibáztak, ahogy mi is, Miskolcon két defektet kaptak, ahogy mi is és Székesfehérváron győztek, ahogy mi is egy évvel ezelőtt. A Mecsekben estünk egy kisebbet, ezennel kérjük őket, hogy ezt ne utánozzák le…  🙂
Következik még két nagyon erős futam, a Mecsek Gergőéknek hazai pálya, a Zemplén pedig nekünk. Izgalomban nem lesz hiány az biztos, van egy minimális lélektani előnyünk, meglátjuk mit hoz a két futam. Egy biztos, hogy keményen fogjuk nyomni a gázt!!!

Köszönjük együttműködő partnereinknek:
East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft, Toptimber- Road Kft, Zég Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft, RSZ- Kő Kft.

Comments are closed.