WRC

Olasz útikalauz – 14. Rally Italia Sardegna 2017

Idei hetedik versenye elé néz a rally világbajnokság mezőnye. Ezen a hétvégén rendezik a méltán híres Szardínia Ralit. A hatvanezer lakost számláló Olbia városa ilyenkor rendszerint egy fesztivál központtá alakul a verseny idejére.

A tegnap délelőtt rendezett shakedown szakasszal már kezdetét is vette a hétvégi megmérettetés. Sok pihenőjük nem volt a versenyzőknek, mindösszesen két hét lazsálás volt. Legutóbb hat éve bővelkedhetett ennyi nevezővel az olaszok egyetlen világbajnoki versenye. Idén 55 páros adta le nevezését. Egész pontosan 18 WRC, 13 R5, valamint 17 R2-es autó alkotja a mezőny nagy részét.

A közel négy kilométer hosszú shakedown szakaszon a Hyundai volt erőfölényben. Dani Sordo volt a leggyorsabb a mezőnyből. 2 perc 31,8 másodperces idejével két tizedmásodperccel végzett csapattársa, Thierry Neuville előtt, és még közel egy másodpercet adva Jari-Matti Latvalanak.

Andreas Mikkelsen, a Citroen Total Abu Dhabi WRT versenyzője idei első WRC-s szereplésén máris egy abszolút ötödik idővel mutatkozott be, egyben a csapaton belül a legjobb helyet elérve.

Sebastien Ogier nem találta a ritmust a hivatalos teszten, így az abszolút nyolcadik helyen zárt.

Már tegnap este sem volt ok a lazításra, hiszen este hatkor rajtolt az első gyorsasági szakasz, amely a már jól megszokott Ittiri Arena Show névre kereszteltek. Ezt a rövidke szakaszt Neuville nyerte, Tanak és Sordo előtt.

Vasárnap délután pedig fény derül a 19 szakasz megtétele után, hogy ki is nyerte a 14. Szardínia Rallyt.

Az összeállítást készítette: Győrfi Dávid, Sipos Attila

Képek: Twitter

Videó: rallyelange

Comments are closed.