Nincs rajtuk nyomás

Lendvai Pisti és Madár Tibi két értékelésben is kupát is szerzet a királynék városában.  A Veszprém Ralin megkaparintott pontoknak köszönhetően, újra átvették a vezetést a  Rallye2 bajnokságában. Lendvai Istvánnal beszélgettünk.

Hogyan sikerült a felkészülésetek az idei év egyetlen murvás versenyére?

– Nagyon vártuk a murvás futamot. A verseny előtt tudtam menni tizenöt-húsz kilómétert. Elégedett voltam a teszt után.

A Neukirchner – Pardi kettős balesete miatt elmaradt az első gyorsaságitok.
– Sajnos igen. Mi értünk oda először. Szörnyű látvány volt. Minket már megállítottak a balesettől körülbelül kétszáz méterre. Szaladgáltunk a poroltóval, de már nem használt volna semmit sajnos. Mielőbbi felépülést kívánok Neunak és Katának.
Az első kört a harmadik helyen fejeztétek be az abszolút értékelésben. Elégedett voltál magatokkal?

– Nagyon nem voltunk elégedettek. Nem választottunk jó gumit a versenyre. Sem kigyorsítani, sem megállni nem tudtunk rendesen. Az első kislőtéri gyors után szinte nullára kopott a gumink. Nem volt elég tapadásunk. Sokat mentünk keresztbe. Az első körben azt már láttuk, hogy Vince nagyon erős. Kicsit messze volt már tőlünk. A biztonságos célba érés volt a szemünk előtt.

A második körben próbáltatok feljebb kapaszkodni, de ezen a versenyen a harmadik hely volt nektek megírva.

– Persze hogy próbáltunk. Baksai urat próbáltuk visszaelőzni, ő csak négy és fél másodpercre volt tőlünk. De a kislődi gyorson nagyon durván lejöttek! 😀 Szóval onnantól nem volt értelme kockáztatni. Az utolsó gyorsra összpontosítottam, hogy minél jobban teljesítsem, minél több pontot zsebeljünk be.

Trencsényi Vincéék az új autóval eléggé erősnek tűnnek. Keresitek a megoldóképletet a legyőzéséhez?

– Valahogy sejtettük, hogy brutális lesz. Vince alapból egy tehetséges és jó pilóta. De ezzel az autóval, most még rá is fejelt egyet! 😀 Azt látnunk kell, hogy mi egy tíz-tizenkettő éve fejlesztett technikával megyünk és egy kis hátrányba vagyunk. Ezt a különbséget a következő futamokon bátorsággal fogjuk pótolni.

Következik a Baranya Kupa, ahol újra a bajnokság éllovasaként érkeztek. Nő a teher rajtatok?

– Igen, újra 201-es rajtszám lesz az autónkon. A terhet jól bírom, nyomás nincs rajtam. Sőt motivál minket! 110 %-on fogunk menni a Baranya Kupán! 🙂
Köszönöm a családomnak, barátaimnak és a szponzoraimnak: Madura és Madura Kft., Euro-Madura Kft., M-Home Kft., Pro-Tech Holz Kft., Hungarospa Hajdúszoboszló., Szupertank Kft., MEW COMPANY Kft., Gorzo Hungary Kft., Balázs-diák Kft., Hankook versenygumi és File Gábornak., Bent Ray Kft., Hibján Jociéknak, Varga Gábornak és az East Motorsportnak!

Comments are closed.