Nincs mit számolgatni. Nyomni kell!

Ismételten egy számukra ismeretlen helyszínen kellett megmérkőznie az ellenfelekkel a Kóka családnak. Soha nem versenyeztek még az oroszlányi pályán, de ez az elért eredményükön egy cseppet sem látszódott meg. Ifjabb Kóka Tamással beszélgettünk az Oroszlány Ralin történtekről.

Versenyeztél már valaha is az oroszlányi pályán? 

– Nem, még nem mentem ezen a pályán eddig, Számomra ez egy új kihívás volt.

Az első gyorsaságin rögtön volt egy picike kis hibátok…

– Igen, ezek szerint te is észrevetted! 🙂 Az utolsó kikerülős lassítóban elmértem a féktávot és nem tudtunk elfordulni, ott bent maradt öt-hat másodperc.

A folytatásban viszont egy igencsak jó tempót tudtatok autózni.

– A második gyorson picit tapogattam még a féktávokat, utána a következő gyorson tudtunk jönni egy kategória első helyet, majd a negyedik gyorson is sikerült jól letalálni.

Az utolsó körre viszont az olajotok kezdett el folyni…

– Az ötödik gyors előtt észrevettük, hogy a felvezetésen elkezdett füstölni az autó, gyorsan megnéztük, láttuk, hogy folyik az olaj, csak azt nem, hogy honnan. Amíg várakoztunk az utolsó gyors előtt észrevettük, hogy a gázfordítónál eltörött a szelepfedél. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy induljunk-e az utolsó gyorson, vagy sem, mert nem sok olaj maradt a motorban. Az utolsó pillanatban úgy döntöttem, menjünk, de nagyon féltem, hogy megáll a motor.

Fontos pontokat szereztetek a kategóriátokban. Számolgatjátok már, hogy mire lehet ez elég az év végén?

– Igen, nagyon jól jött ez a második hely. Így kategória második helyen állunk, egy pontra lemaradva az első helyről, úgyhogy innentől kezdve nincs mit számolgatni. Nyomni kell!

Ez az első évetek komolyabban a Rallye3 mezőnyében. Milyen tapasztalatokkal lettetek gazdagabbak az idei versenyeken?

– Az első évünk a Rallye3-ban, eddig nagyon jó szájízzel állunk neki. Az év végének megpróbáljuk a maximumot kihozni ebből az évből, aztán jövőre szeretnék egy-két versenyt menni a Historic mezőnyében, egy erősebb hátsó kerék meghajtású autóval!  😉

Nagyon nagy köszönet a családnak, akik végig mellettünk állnak, nem tudjuk ezt eléggé meghálálni. 🙂

Comments are closed.