“Nincs eredmény, ha nem vállalod be.”

Sajnos Mésziéknek és a Histomobilnak nem úgy ért véget az idei Baranya Kupa ahogy azt szerették volna, de nem szomorkodnak és már gőzerővel a Salgó Ralira készülnek és koncentrálnak. Mészáros Attilával beszélgettünk a versenyük történéseiről. 

Melyik szakaszt vártad a leginkább az idei Baranya Kupán és miért?

– Helló, sziasztok! Nagyon szeretem a Baranya Kupát, mert igazából a pécsi pályákon kerülnek megrendezésre a gyorsasági szakaszok. Mivel hosszúak a pályák, ezért vártam a leginkább. A nyárásvölgyi a kedvencem, ami az időeredményeken is látszik.

Az első napon a prológot egy kicsit “elspóroltad” a gyorsasági szakaszon viszont Vasas és Hosszúhetény között mentél egy abszolút 7. időt.

– Igen, igen a prológgal mindig is vannak, és lesznek is kifogásaim. Sajnos a rendezők nem tudnak olyan pályát biztosítani az autóknak, és itt nemcsak a historicra gondolok, hogy kicsit könnyedebben, de mégis látványosabban lehessen teljesíteni azt. Most például itt a időjárási helyzetre gondolok, hogy a nedves pályán mennyivel látványosabb, és könnyebb volt közlekedni ezekkel a méregdrága autókkal. Persze a nézőknek is sokkal jobban tetszett a látvány. Hosszúhetény is jól sikerült, bár lehetett volna gyorsabb is, mert egy picit utaztunk ott a vége felé a célig. A mi autónk sajnos négy sebességes, úgyhogy erre kell beosztani az áttételt és a kerékátmérőt. Ebből fakadóan ez mindig rövid autó lesz…

Másnap az ötödik gyorsasági végéig versenyben voltatok.

– Valóban a második napot is úgy kezdtük, ahogy az előzőt befejeztük. Nagyon sietnünk kell az abszolút helyért, ez még így lesz az év hátralévő versenyein is. (Aki követi a bajnokságot az tudja, hogy mire gondolok.) Az abszolút ötödik és az abszolút harmadik hely között ingáztunk, ami nem volt megerőltető számunkra sem és az autónak se. Igaz néha kicsit kockáztatni kellett, de hát nincs eredmény, ha nem vállalod be.

Aztán a hatodik gyorsaságin már nem volt értékelhető időtök.

– Sajnos az utolsó kör első gyorsasági szakaszán Nyárásvölgyön aprócska műszaki hiba miatt a gyorsasági felénél kiállni kényszerültünk. Így sajnos nem tudtuk befejezni a Baranya Kupát.

Következik az ózdi verseny. Sikerül addig talpra állítani a Histomobilt?

– Készülünk már teljes erőbedobással az Ózd-Salgóra, bár nekünk csak Salgó egy nap lesz. Ugyan nem volt tervben ez a verseny, ha jól teljesítettük volna a Baranya Kupát. A Meccsekre készültünk csak, de hát most részt kell vennünk a Salgón, és meg kell mérettetnünk magunkat ismét. A nézőknek ígérhetem, hogy a tempó nem fog csökkenni, mert csak az abszolút pontokért versenyzünk, de gondolom, ezt megértik. A Histomobil már most rajtra kész állapotban van, csak aprócska hibaelhárítás és revízió volt rajta. Minden rendben van, ami a műszaki állapotát illeti.

Hogyan értékelnéd az elmúlt fél év eredményeit, illetve az autóváltást?

– Az eltelt első félév nagyon sikeresnek mondható, mert a kategória bajnokságot vezetjük. Bár több autóra számítottam az év elején 1.3-ban. Az abszolút bajnokságban is a nagyon előkelő harmadik helyen vagyunk ezzel a kicsi autóval!!! Remélem ez hasonlóképpen fog alakulni jövőre is. Az autóváltást elsősorban a költségek csökkentése miatt léptük meg, ami beigazolódni látszik minden téren. Nagyon–nagyon köszönöm elsősorban a Pécsieknek a segítséget! A pálya szélén álló nézőknek külön köszönet! Persze nem utolsósorban a szervizcsapat munkáját, és a szponzoraink segítségét, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre. Külön köszönet a családomnak, akik mindenben támogatnak. Szeretettel várunk minden kedves Histomobil rajongót a következő versenyre, az Ózd-Salgóra.

Comments are closed.