Nem volt idő unatkozni

Az Oberling Krisztián, Mitnyik János páros kicsit kiszakadt a MARB világából és egy verseny erejéig a Rallye2 mezőnyében “vendégeskedtek” a Székesfehérvár Ralin. Krisztiánnak már volt tapasztalata a másodosztály mezőnyéről, hiszen az előző években már sikeresen szerepelt ebben az osztályban, Jani viszont most debütált a Rallye2 mezőnyében, ezért őt kérdeztük a verseny tapasztalatairól.  

Honnan jött az ötlet, hogy a MARB-os versenyek után kipróbáljátok magatokat a Rallye2-es mezőnyben?

– Sziasztok! Krisztiánnak ez „hazai” verseny, így nem volt kérdés, hogy indulunk. Másrészt rajta volt a bakancslistámon, szóval ezt is ki lehet pipálni. 😊

Foglald össze nekünk, hogy mi történt veletek a verseny öt gyorsaságija alatt.

– Az első gyors elég jól sikerült, hiszen második időt tudtunk autózni. A második, csákberényi gyorson aztán belendültünk és első időt hoztunk össze! 😊 Az oroszlányi szakaszt is megnyertük, így tovább növeltük előnyünket. A második körben közel azonos időt autóztunk Kincsesbányán, mint az első körben, ami a harmadik helyre volt elég, de továbbra is őriztük vezető pozíciónkat. A csákberényi szakaszt ismét behúztuk, úgyhogy tartottuk az első helyet. Az oroszlányi szakaszra tartva láttuk, hogy sorban jönnek velünk szembe versenyzőtársaink, amit nem tudtunk mire vélni. Beértünk az időellenőrzőbe, ahol elmondták, hogy baleset miatt törölték a gyorsot és alternatív útvonalon kell visszamennünk Fehérvárra. A megsérült médiásnak ezúton is jobbulást kívánunk!

A MARB kategóriában az öt gyorsból hármat behúztatok és az időtök a “nagy” abszolútban is elég lett volna a 14. helyhez!!! Két kategória első helyet is szereztetek! Nem lehet hiányérzetetek! 🙂

– Mivel Rallye2-es liszenszel nem rendelkezünk, így egyedi rajtengedéllyel tudtunk indulni, amit a MARB versenyzőknek találtak ki. Ez azt jelenti, hogy a Rallye2 után lehet menni, közös eredménytáblán szereplünk, de pontokat nem kaphatunk, értékelésbe nem számíthatunk bele, kizárólag a MARB kategória első három helyezettje kap különdíjat. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, soha rosszabb ne legyen. 😊 Az meg főleg nagy öröm, hogy a Rallye2 7-es kategóriájában is nyertünk volna.

Krisztián gyorsan visszaszokott a Rallye2 mezőnyének tempójához! 🙂

– Nem felejtett semmit, még mindig nagyon gyors. 😊 Több évet versenyzett ebben a mezőnyben, úgyhogy bőven van tapasztalata, nekem viszont teljesen új volt az egész. Életem első versenye volt Rallye2-ben és nagyon tetszett! Nincs idő unatkozni, mert egész nap el vagyunk foglalva.

Tudjuk, hogy minden az anyagiak függvényében történik az autósportban, de nem kaptatok kedvet a Rallye2 mezőnyében való induláshoz?

– Ahogy mondod, az anyagiak… Elég nagy összeg kellene éves szinten ahhoz, hogy egész szezont tudjunk menni, szóval egyelőre marad a MARB.

Hol láthatunk benneteket legközelebb?

– Visszatérünk Miskolc környékére és a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt MARB futamon állunk rajthoz július 14-15-én. 😊

Nagyon köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt., Hámori Autósboltok., Berki-gipsz Kft., Starfolia Autó-és Épületüveg fóliázás.

Bérautót biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás (Dorog, Hantken Miksa utca 8-9.)

Köszönjük családjainknak, hogy biztatnak, segítenek, támogatnak minket!

Támogató kerestetik!

Keresünk támogatókat erre az évre vagy akár hosszabb távra.
Idén a MARB északi régió versenyeit célozzuk meg.
Ha valaki tud valakit aki tud valakit aki támogatna egy rally csapatot, ne habozzon szólni.
Az autón reklámfelületet biztosítunk. Minden verseny után készül egy beszámoló a Rallyfeeling.hu oldalra valamint fotók, videók készülnek amik megosztásra kerülnek a közösségi oldalakon.

Comments are closed.