Nem várt eredmény a Mikulás Ralin

Dudás István Márton “Dudi” a Rallye3 bajnokság pontvadászata után, a jól megérdemelt kupákkal érkezhetett az év végi Mikulás Ralira. Ezúttal Krähling Roland foglalt mellette helyet akivel már a Hungaroringen volt szerencséjük együtt autózni. Az összhang rendben volt az autóban, amihez a verseny végén jó eredmény is párosult.

Mostanra eltelt pár hét a Rallye3 szezonzáró óta, biztos letisztultak a gondolataid és a kupákat is átadták. Hogyan értékeled az idei bajnokságotokat?
⁃ A kategóriánkat nézve mindenképp jó bajnokság volt, sok ügyes fiúval és lánykával. Ha az év közbeni időpontváltozások és a bizonytalanság elmaradna, akkor szupernek is nevezhetném. Magunk részéről boldogak lehetünk, hogy sok versenyre eljuthattunk, még délre is és szerencsére eredményesek is voltunk.

A Mikulás Ralin újra murvára vitted szeretett kis KVP-d. Hogyan indult a versenyetek?
⁃ Szombat délután kivittük átmozgatni a kocsit, hogy Roland is érezze a murvát és beállítani a lengéscsillapítókat ahol kiderült, hogy ez szerencsés döntésnek bizonyult. A csillapítók már jónak tűntek amikor a bal hátsó kerekünkből kiszakadtak a tőcsavarjaink és kiesett alólunk. Érdekes volt, de jó hangulatban a ködben és sötétben kicseréltük ott a semmi közepén. Utána gondoltuk csapunk még egy pár kört, hogy jöjjön ki a hiba ha akar. Akart is, eltört az első csillapító tartója, így szépen a szállásra kocsiztunk ahol a fiúk kicserélték azt. Vasárnap reggel még kivették a másik oldali féltengelyt is leellenőrizni, átnézték a kocsit és indulhattunk Várpalotára. Felszabadultan autóztunk a ködben, majd kaptunk egy bal hátsó defektet valahol. Nyilván egy jobbos pótkerekünk volt, de Redbull-os gyorsasággal kicseréltük az etapon majd indultunk a Kislőtérre, ahol elsőre is élvezeteset autóztunk. (Baksai úrnak köszönjük a felnit, a miénket nem sikerült megmenteni, de így tudtunk pótkereket vinni!)

Az első kör utáni szervizben beszéltünk és igazán motiváltak voltatok aminek a végére meg is lett az eredménye…
⁃ Igen, összeszedetten tudtunk menni és magunkhoz képest gyorsulni mindkét pályán. Élveztük, csak a kocsi kapott sokat és az utolsó gyorsra etapon már adott érdekes hangokat a hajtás irányából is. (utóbb kiderült, hogy a szerviz tudta a hiba okát csak nem mondták meg, nehogy ne menjünk ki az utolsó gyorsra) Kicsit óvatosabban, de beértünk az ötösön is és boldogan gurultunk a szervizparkba. Mivel az időeredményeinket csak mi láttuk a menetlevelünkön, Roli el is indult a versenyirodára, hogy lássuk hogyan végeztünk, milyen eredménnyel zártuk a napot. Ő a kocsiban az utolsó etapon úgy számolgatott, hogy a H6-ot megnyertük és a Lada 1.6 összevontban pedig másodikak lettünk, de egy nem várt meglepetéssel hívott. Az amatőr abszolútban 3-ak lettünk úgy, hogy előttünk és utánunk is Mitsubishi Lancer Evo IX végzett. Ha valamivel nem számoltunk az ez volt, de végtelenül örültünk és büszkék voltunk, mert úgy éreztük, hogy megdolgoztunk érte. Nagy ajándék volt ez a Mikulás bácsitól!

A Szilveszter Ralin már-már visszatérő vendég vagy. Láthatunk e most is téged/benneteket?
⁃ Sikerül ott lennünk, bár érdekes felállásban. A KVP olyan sérüléseket szenvedett, amit a Szilveszterig nem tudunk orvosolni és így Géczi Lackónak fogok navigálni. Megpróbálunk gyorsan menni, a leggyorsabbak lenni a kategóriánkban az ,,A”-s Ladával.

A napokban éppen telefonon beszélgettünk ahol az egyik sporttárs, Tóth Ottóék szerencsétlen kimenetelű szezonzáróját boncolgattuk és, hogy nem vagyok túl jó ómen annak akinek próbálok a segítségére lenni…  😀Felhozódott a régi Bükki eset és némi párhuzamot vontál a Mikuláson elért eredmény és a bajnoki cím elvesztése között…
⁃ Hú, rég volt 2013, de nehezen felejtem. 9 ponttal vezettük a bajnokságot és elég lett volna egy 9. hely és bajnokok vagyunk. Ahelyett elég mélyre estünk. Akkor nehezen dolgoztam fel, de egyre jobban úgy érzem, hogy biztosan nem érdemeltük meg, hiába volt az az év is erőn felül. Tudtunk azóta gyorsulni és sajnos idén sem lettünk bajnokok, de úgy éreztem, hogy a Mikuláson már elkezdtünk visszakapni valamit a sorstól. Még nem adjuk fel és hátha a technikai lemaradásunk ellenére is megvalósíthatjuk az álmunkat. Úgyhogy ne gondold túl, nem miattad nem sikerül a pártfogoltjaidnak az a fránya bajnoki cím és a RallyFeeling felirat sem azért került a tetőre. 😀

Köszönjük a Mikulásajándékot:
⁃ M & M Technik Szerszámtervező és Fémmegmunkáló Kft.
⁃ PBGA Innovative Solutions Kft.
⁃ Cseró Járműcentrum Kisvárda,
⁃ Vizsi design
⁃ RallyFeeling.hu
⁃ Főnixtuning.hu
⁃ EastMotorsport Kft.

 
 

Comments are closed.