Nem tudtak 100%-osan menni, sőt…

Berkiéknek mostanában kijut a “jóból”… Miskolc Ralin egy sajnálatos balesetnek voltak a résztvevői, Székesfehérvár Ralin egy zsáknyi büntetést kaptak, ami jelentősen befolyásolta a versenyüket. Gábor és Szandra viszont próbál pozitívan hozzáállni a negatív körülményekhez és már a Veszprém Rali lebeg a szemük előtt. Gáborral beszélgettünk. 

Nem kerülhetjük meg a kérdést… Mi történt veletek a Miskolc Ralin?

– Miskolcon az első gyors hibamentes volt, második gyorson a nagy esőzés miatt többen is beestek előttünk, kétszer is megállítottak minket. Majd a harmadik gyorson olyan történt, ami miatt sosem gondoltam volna, hogy kieshetünk. Az előttünk levő autós műszaki hiba miatt vészvillogóval ment, majdnem egy perc után úgy döntöttünk, megpróbáljuk megelőzni, de nem sikerült. Mindketten az árokban kötöttünk ki. Vagy nem vett észre, vagy nem is akart, szerencsétlen vége lett. Páran mondták: ez nem megoldás, hogy belelökjük az árokba, le kellett volna kísérni a célig. Nem akartuk mi lelökni, egyszerűen csak haladni szerettünk volna a tempónkban, hiszen ezért jöttünk, autót kísérgetni a közúton is tudunk. Mérgesek vagyunk nagyon emiatt.

A Székesfehérvár Rallye  első napján egy szakaszt kellet teljesítenetek háromszor egymás után, majd egy szuperspeciál várt rátok.

– Fehérvár Rallye sem a mi versenyünk volt. Ennyi büntetést két év alatt nem szedtünk össze összesen, mint itt. Már pályabejáráson kaptunk gyorshajtásért harminc másodpercet. Nem valami jókedvvel indultunk így el szombaton, majd kaptunk korai rajtért is. Az autóval is voltak problémák, AC relé nem működött, hol ment az autó, hol nem. Pont a prológon szívatott meg minket a legjobban. 😁 Vasárnap a futóművet is odaütöttük, szervizben próbáltunk rajt állítani, de kevés volt az időnk, nem lett tökéletes, nem tudtunk 100%-osan menni, sőt…

A meleg mennyire volt rátok hatással a verseny folyamán?

– A meleg megviselt minket is, mint mindenki mást, sajnos a klíma most sem működött a versenyautóban! 😁

A vasárnapi nap folyamán már csak a célba érés lebegett a szemetek előtt?

– Vasárnap etap útvonal elhagyásért és késésért is kaptunk büntetést, így már csak arra hajtottunk, hogy amit szombaton ledolgoztunk büntetést és a harmadik helyen álltunk, azt meg tudjuk tartani. Sikerült is. Sajnáljuk, hogy így alakult, nagyon vártuk, hogy megtudjunk mérkőzni Tibivel és Patrikkal!

Fontos pontokkal gazdagodtatok a hétvége folyamán. A veszprémi verseny viszontagságainak kiteszitek az autót?

– Pontokat azért sikerült szerezni. Megpróbálkozunk a Veszprém Ralival, óvatosan végig megyünk, nem a kedvencünk és az autónk sem ide való. Túlélő verseny lesz számunkra.

Köszönet a családnak, a barátoknak, a támogatóknak és a szervizcsapatnak, hogy mostanában felállítják a sátrat! 😂


Comments are closed.