Nem lett kedvenc a Bükk

Oberling Krisztián és Mitnyik Jani a fehérvári Rallye2-es verseny után, újra visszatért a MARB mezőnyébe. A Bükkben rendezett verseny nem lett a kedvencük, viszont az elért eredményekkel elégedett volt a páros. Janival beszélgettünk a versenyen szerzett tapasztalatokról. 

A fehérvári Rallye2-es verseny után, újra egy MARB versenyen álltatok rajthoz. Ismerte valamelyikőtök már ezt a bükki pályát?

– Egyikünk sem ment ezen a pályán, úgyhogy izgatottan vártuk. Nem tudtuk mire számíthatunk.

Szerintem ez egy vérbeli rallye pálya, bár én sajnos még sosem mentem rajta végig versenykörülmények között… 🙂

– Hát nekünk nem lett kedvenc gyorsaságink… Nem éreztük jól magunkat rajta, mert eléggé ritmustalan volt az egész. Amire azt mondtuk, hogy vállalható, az az utolsó két gyors volt.

Hogyan éltétek át a verseny hat gyorsaságiját az autóban?

– Az első gyors kicsit tapogatózós volt és nem igazán éreztünk rá a pálya ritmusára, de így is kategória második időt autóztunk. A második gyors egy részét teljesítettük versenytempóban, ugyanis az előttünk rajtoló kategóriatársak elég nagyot estek, így megálltunk és segítettünk nekik, valamint az érkező Rescue-nak biztonságos helyre rakni a kocsit. Szerencsére személyi sérülés nem történt, ez a legfontosabb! A harmadik gyorsot megnyertük, a negyediken viszont nem sokkal a rajt után kaptunk egy bal első defektet, ami miatt 17 mp-cel csökkent az előnyünk, de így is vezettünk. Az ötödik, hatodik gyorsot sikerült megnyernünk, így összetettben is megszereztük a győzelmet! 🙂 Eredményeink egy Abszolút 18. hely; 3-as kategória 1. hely; és 2WD P1 kategória 1. hely!

Ha Domonkosék nem dobják el a vasat, nagy csata lett volna köztetek?

– Igen, szerettünk volna egy jó adok-kapokot, de sajnos most nem jött össze. Reméljük, mihamarabb összerakják a gépet.

A kategóriát simán nyertétek, az abszolútban viszont a 18. helyet szereztétek meg. Volt benne több?

– Szerintem ebben most nem volt több kivéve persze, ha nincs a defekt, akkor az abszolút 14 vagy 15. hely meglett volna. 😊

Következik a Baranya Kupa. Engedi az éves büdzsétek, hogy induljatok azon a versenyen, vagy a MARB sorozatra koncentráltok továbbra is?

– A Baranya kupát kihagyjuk… Legközelebb az oroszlányi MARB futamon fogunk rajthoz állni. Sajnos nem sikerült újabb támogatókat találnunk, de nem adjuk fel!

Köszönjük családjainknak!!!

Köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok; Berki-Gipsz Kft.; Starfolia Autó És Épületfóliázás.

Bérautónkat biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás.

Médiapartnerünk: RallyFeeling.huComments are closed.