Nem lerombolni az eddig kialakult képet

A Bacsa Tamás – Hanyik Gergely páros  azzal a tervvel érkezett az Ózd-Salgó versenyre, hogy az elmúlt versenyek esései után kellő önbizalmat szerezzenek a folytatásra és fontos pontokat szerezzenek a Production Car Kupában. A srácok a feladatott sikeresen teljesítették és már a következő versenyekre koncentrálnak. Tamással beszélgettünk az ózdi verseny után. 

Nem sokan bíztak benne, hogy indultok még az idei évben a Baranya Kupán történt balesetetek után.

– Sajnos ez a hiba idén már a második volt, Miskolc után. Azonban a minket támogató menedzsmentnek köszönhetően, ismét rajthoz tudtunk állni Ózdon is és az is annak a szűk csapatnak, amely körülvesz minket köszönhető, hogy van bizalom továbbra is, annak ellenére, hogy két nagy hibát is vétettem. De a ralival ez is vele jár és jó, hogy a minket pátyolgatok ezzel sokkal jobban tisztában vannak, mint mi.

Mennyire volt még bennetek a Baranya Kupán történt esés emléke az ózdi verseny előtt?

– Most mondhatnám, hogy rutint szereztünk már Miskolcon… De ez nem így van, engem a Baranya Kupán vétett hiba sokkal jobban megviselt, mert értelmetlen volt. Így nagyobb is volt a nyomás rajtam, hogy most azért eredményesen, de karcmentesen kell versenyezni, mert nagyon több már nem fér bele. Nemcsak anyagilag, hanem azért, mert a földig sem szeretném rombolni azt a képet, ami egyáltalán eddig kialakult rólam.

Gondolom azért néha vissza kellett magadat fogni, nehogy újra anyagi káros legyen az autó.

– Kicsit szombaton voltam még frusztrált és vasárnap kezdtem magamhoz térni. Geri nagyon fogott, jogosan, mert ahogy említettem, célba kellett érni. De a szombati óvatosság során, hátrányt is szereztünk és igazából az ózdi pályákon ezt behozni már nem volt könnyű. Taktikailag jól mentünk és talán elégséges pontszámot is szereztünk.

Szerencsére a vasárnapi napotok is nagyobb gondok nélkül telt!

– Igen. A powert kicsit bántam, hogy nem előrébb végeztünk, de a nap hibamentes volt. Kellett egy kis sikerélmény az önbizalom miatt és azt ez a második hely visszaadta.

A Production Car Kupában a második helyet szereztétek meg. Jót tett a lelketeknek ez az eredmény?

– Talán az volt a legjobb, hogy most végig ésszel és kontroll alatt mentem. Azaz taktikailag pontosan tudtuk mit csinálunk, vagy az ellenfeleink produkciójának függvényében, mire van még reális lehetőségünk. Itt most értelmetlen dolgok nem fértek bele, így aztán nem is nagyon voltak.

Az idei évben kettő verseny van még előreláthatólag. Mindkettő versenyen tervezitek az indulást?

– Én már Salgótarjánban sem szerettem volna kiszállni, mentem volna tovább… Igen, mindkét bajnoki futamon indulni szeretnénk, hisz reális esély van még a bajnoki címre, de ahhoz ott is kell lenni. Már fejben a Mecseken vagyok és szó sem lehet újból egy vasasi malőrről… A többit majd meglátjuk, de talán még több, mint két futam lesz az idei naptárunkban… És hogy ezek megvalósuljanak, azt a menedzsernek és a Lisztes Transnak köszönhetjük, karöltve a Millers Oils Topmotorolaj.hu-nak. Van egy megértő csapatunk az LPWM Sport és gumiban is nagyon készséges a Hankook Racing Tires.

Comments are closed.