Nem lehet lazsálni

A Korda Racing színeiben versenyző Balics Ákos és Borsfai Dávid a Rallye2-ben lett gazdagabb kategóriája második helyével az Eger Ralin. Ákos szerint az idei évben ebben a kategóriában egyszerűen nem lehet majd lazsálni. 

Hogyan értékelnéd egy pár mondatban a tavalyi versenyzéseteket?

–  A 2017-es bajnokságban sajnos rengeteg technikai hiba hátráltatott minket, azonban születtek nagyon jó részeredményeink és futamot is tudtunk nyerni. Ezekből a kellemes emlékekből igyekeztünk erőt nyerni, hogy nekilódulhassunk a 2018-as szezonnak.

Számotokra melyik volt a 2017-es év legjobb/legsikeresebb versenye?

– A Veszprém Rallye volt a kedvenc! Nagyon jó verseny volt, az autó is remekül működött és sikerült is megnyernünk a kategóriánkat.

Tervek az idei évre?

– Az idei évben szeretnénk az autón fejleszteni, természetesen a szabályok adta kereteken belül. Futóműben és annak beállításaiban nagyon sok van még. Jelenleg nagyon instabil az autó, de dolgozunk az ügyön. Ezenfelül szeretnénk minden versenyen célba érni és gyűjtögetni a pontokat.

Mit vársz az átalakulóban lévő Rallye2-es bajnokságtól?

– Túl sok jót nem várok. Egerben ismét sikerült éreztetni a Rallye2 mezőnyével, hogy mi csak statisztái vagyunk a nagy egésznek. A célceremóniáról ne is beszéljünk…

Az idei év Egerben kezdődött a számotokra. Mi történt veletek a versenyen?

– Egerben a megszokotthoz képest eléggé népes mezőny gyűlt össze a kategóriánkban. Ennek nagyon örültünk! Próbáltunk gyorsan és biztonságosan autózni, hiszen a legfőbb célunk az volt, hogy karcmentesen megláthassuk a céldobogót. Sajnos a harmadik gyorsaságin beesett az előttünk rajtoló páros, így ott meg kellett állnunk, ami miatt átlagidőt kaptunk a szakaszra. Ennek köszönhetően szépen feljöttek ránk a kategóriatársak, akik a verseny végéig nagyon gyorsan autóztak. Ezen felül a negyedik és a tizenkettedeik gyors is etap lett a számunkra, így már csak egy dologra fókuszáltunk, hogy megtartsuk a második helyünket.

Folyamatosan lépkedtetek fel az abszolútban és sikerült egy kategória második helyett is begyűjtenetek! Miskolcon lehet jobb is?

– Egerben még egy apró technikai probléma is hátráltatott bennünket. Úgy tűnik, hogy dugattyútörésünk van valamelyik hengerben, ezért Miskolcra az utcai autónkból fogjuk átmenteni a versenyautóba a motort. Nagyon bízom benne, hogy ki fogja bírni. Miskolc mind a Szepesiéknek, mind a Frónáéknak hazai pálya. Bízunk benne, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Egyébként a hangulat nagyon jó. Jó ebben a kategóriában, ezekkel a srácokkal csatázni. Mindenki nagyon ügyes, úgyhogy folyamatosan nyomni kell a gázt. Nem lehet lazsálni.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft, A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Laha Facility, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars.

Comments are closed.