Nem lazázták el

Zarándok Balázséknak nem indult és sajnos nem is folytatódott gondmentesen a 9. Rally Show Santa Domenica. A verseny közben előjövő problémák ellenére viszont nagyon előkelő helyen hozták be a célba a jó öreg “bajort”. Balázzsal beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Legutóbb a Santa Domenica Ralin vettél részt, de mielőtt erről a versenyről beszélnénk, egy pár mondatban összefoglalnád, hogy az idei évben hol láthattunk versenyezni?

– Idén ismét Nyírádon a Racing Stars Rallycross versenyeket céloztam meg. Jól is indult az év, mert az első versenyt sikerült megnyernem. Aztán a második versenyen volt egy félrekapcsolásom (hármas helyett egyes) 😁, a motor túlforgott és leszakadt egy szelep, ami kinyírt mindent. Régóta terveztem egy új motor építését, így aktuálissá vált. Szeptember elején tudtam nekiállni, de mivel teljesen egyedi motort találtam ki, elég sok időt vett igénybe. Végül is elkészült és erősebb lett, mint amire számítottam, ezért sajnos elkezdte szaggatni a hajtásomat. Tulajdonképpen az utolsó pillanatig dolgoztunk az autón, hogy el tudjunk indulni a Santa Domenica Ralin. Itt szeretném megköszönni Bazsikának a sok munkát.

Ez a verseny viszont nem a legjobb időjárási körülmények között zajlott. Tudtál alkalmazkodni a sáros, vizes talajhoz?

– Az idei verseny egy nagyon kemény próbatétel volt embernek és gépnek egyaránt. A sáros vizes pálya annyira nem zavart. A Sió Ralinál pont erre képeztek ki!!! 😁 Ilyen szélsőséges körülmények közt versenyezni és célba érni fantasztikus élmény.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Még a rajtceremóniáról visszafelé jövet megállt a fűtőventilátor és vasárnap az első gyorson teljesen lepárásodtunk, így nagyon rossz időt mentünk. A második gyors nagyon jól sikerült, igazi örömautózás volt. A harmadik előtt nem indult el az autó… Fél órát küzdöttünk mire kiderült, hogy beázott a komputer. Szerencsére volt nálam egy tartalék, így rajthoz tudtunk állni. A negyedik gyors előtt a harmadik helyen álltunk és jött a dilemma, hogy küzdjünk a másodikért, vagy vegyem lazára és célozzam meg a stabil harmadikat.

Az elért eredményetekre sem lehet panaszotok!

– Igen. Végül is nem lazáztuk el és hoztunk még 12 másodpercet. Így másodikok lettünk, amire nagyon büszkék vagyunk.

Mik a tervek a közeli, illetve a távolabbi jövőt illetően?

– Egyre jobban tetszik ez a sprintes dolog, úgyhogy jövőre a ralikrossz mellett szeretnék pár sprinten is indulni. Santa Domenica az biztos és jövőre, ha minden jól megy, akkor egy másik nagy álmomat a Mikulás Ralit is szeretném kipipálni. 🙂

Köszönetet mondanék a családomnak a támogatásukért, barátnőmnek a kitartásáért, a haveroknak, hogy végigfagyoskodták és szurkolták a napot. Norbi barátomnak a navigálásért. Stöci barátomnak a kiváló minőségű fotókért és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez az eredményhez.


Comments are closed.