Nem kedveztek a csillagok

Krajnyák Petra az idei évben belekóstolt a ralizás világába is, és elmondása szerint nagyin tetszik neki, amit mi sem bizonyít jobban, hogy most hétvégén a Rallye2 mezőnyében is láthatjuk a Nyíregyháza Ralin. 

Múlt hétvégén az Orfű és Magyarhertelend között rendezett Hídépítő Rallye Sprinten vettetek részt. Hogyan sikerült a versenyetek?

Nagy reményekkel indultam a versenynek, hiszen sok múlt még rajta a bajnokság állását tekintve. Sajnos a csillagok nagyon nem kedveztek, rengetek technikai problémával küzdöttünk. Leszakadt váltótartó bak, majd ezzel együtt egy akkusaru hiba, elment a második fokozat és a szervizben még nem indult két henger. Ez most sajnos nem rajtam múlt…

Az idei évben kóstoltál bele igazán a ralizás világába. Megtetszett az autóversenyzésnek ez a formája?

Igen. Egy nagyon más világ és talán nyugodtabb is vagyok benne.

Milyen eredménnyel sikerült befejeznetek az idei bajnokságot?

– Megmondom őszintén, a hétvége óta még nem láttam eredményt. Sajnos ki kellett hagynom az év folyamán egy hétvégét, az utolsó sem sikerült túl szerencsésen, de legrosszabb esetben is a hetedik helyen zártam.

Tudvalévő, hogy párhuzamosan a KIA Platinum Cup sorozatban is érdekelt voltál, ahol már szintén befejeződött a bajnokság. Eredményes szezont sikerült zárnod a pályaversenyzésben is?

– Valamiért ez nem a mi, nem az én évem volt… A KIA kupában háromszor kellett 0 ponttal hazamennem, balesetek miatt. Sikeres évnek eredmények szempontjából nem mondanám, de rengeteg dolgot tanultam, leginkább kitartást és alázatot. Reméljük jövőre kedvezőbben állnak majd a csillagok! 🙂

Hétvégén már a Nyíregyháza Ralin láthatunk benneteket. Milyen céllal indultok a Rallye2 mezőnyében

– Szeretnénk kipróbálni magunkat, megtapasztalni, hogyan telik egy hétvége a “nagyoknál”. Cél a verseny teljesítése, a célba érés.

A zempléni pályák nem kis feladat elé fognak állítani benneteket. Sikerült kellőképpen felkészülni a gyorsasági szakaszokból?

– A pályával és a tereppel csak a verseny előtti napon fogunk találkozni. A sűrű események és versenyek miatt nem jutott több időnk erre, de reméljük a legjobbakat.

Köszönet mindenkinek, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a csodálatos év! Köszönöm a támogatásokat, szurkolásokat, öröm volt itt lenni és remélem a Nyíregyháza Rallye méltó lezárása lesz az idei évnek.

Comments are closed.