“Nem gondoltam, hogy murván így lehet autózni!”

A 2018-as esztendő nem indult a legjobban Neukirchner Andris és navigátora Pardi Kata számára, hiszen az eddigi három versenyből sajnos egyet sem tudtak befejezni…  Katával beszélgettünk az idei év nehézségeiről az Iseum Rallye után.

Ha jók az emlékeim, életed első murvás versenyére készültél.

– Mikulás Ralin voltam már előfutóként navigálni, de tétre szóló murvás versenyen valóban nem voltam még, izgultam is!

Miben másabb egy murvás itiner, mint egy aszfaltos?

– Talán több az információ, amit vissza kell diktálnom, jobban kell figyelni, hogy épp mekkora a nyom, amiben szeretnénk autózni, lehet-e azon a vonalon haladni, amit először felírtunk, vagy már teljesen kijárták. Az biztos, hogy sokkal technikásabb egy murvás verseny, mint egy aszfaltos.

Az első napi két gyorson igencsak bekezdtetek, hiszen mindkettőt megnyertétek!

– Nem gondoltam, hogy murván így lehet autózni! Nagyon élveztem és szerencsére nagy összhangban sikerült a pályákat teljesítenünk Bandival, ennek meg is lett az eredménye! 🙂

Az első helyről várhattátok a másnapot, de előjöttek a műszaki problémák…

– Ha ezt lehet annak nevezni… Egy vízcső okozta a problémát, amit etapon azt gondoltuk sikerült megjavítanunk, így még épp időben értünk volna az idő-ellenőrzőbe. Aztán mikor beálltunk láttuk, hogy ismét spricceli a vizet, kitolattunk, megpróbáltuk újra megcsinálni és sikerült.

Nagy késés árán el tudtatok rajtolni, de lehet nem kellett volna?

– Öt percet késtünk ki a beíróból, ami 50 mp büntetést jelentett, az előző napi 23 mp előnyünkkel szemben közel fél perc hátrányba kerültünk. Az alap felállás az lett volna, hogy szépen letoljuk az első két gyorsot, majd a második kettőnél küzdünk, ha még kell, de így muszáj volt sietnünk, ennek meg is lett az eredménye. Csúnyán besokalltunk egy jobb 3-ban, aminek köszönhetően elég nagyot sikerült esnünk. Árok, fa… ami lehet egy erdőben, az újragondolta a kocsi kaszniját.

Három nulla pontos verseny után elszállt a bajnoki cím esélye?

– Székesfehérváron nem indulunk, így nagy valószínűséggel sajnos igen. Jövőre, ha Isten is úgy akarja, újból megpróbáljuk!

Köszönöm páromnak, Keszthelyi Róbertnek, hogy mint mindig, most is végigkísérte a hétvégénket és segített minket, Heizinek szintén a segítséget, illetve a Gyöngyösi-Szalai páros és szervizeseiknek az autó kihalászásában való közreműködést.


Comments are closed.