Nem gondolta, hogy a Lada ilyen gyors

Több magyar páros is rajthoz állt az olaszországi Rally Internazionale del Casentino versenyen, mely az International Rally Cup első futama volt. A Historic értékelésben a Ladával versenyző Merencsics Árpád – Béres Attila kettős a harmadik helyet szerezte meg! Árpival a hazaérkezésük után beszélgettünk. 

Érezhető még a koronavírus hatása az olaszoknál?
Egyértelműen igen. A szerviz illetve a gyorsasági szakaszok is elzárt területek voltak a nézők elől. Emiatt élő közvetítések is voltak, hogy kielégítsék a nézők igényeit. Ezenkívül körbe volt kerítve a szervizpark, és mindenhol hőmérséklet mérés volt, illetve maszkban kellett lenni. Ezenkívül minden olyan volt mint egy évvel ezelőtt, a mentalitás nem változott. 😉

Jól sikerült az itineretek?
Azt kell mondjam, hogy igen. Volt amit inkább újra írunk, de a hosszú az megmaradt a korábbi itinerből. Attila nagyon jó munkát végzett, komolyan felkészült a szakaszokból.

Mi történt veletek a verseny hét gyorsaságija alatt?
Minden egyes kilométerrel tanultuk az autót, illetve a közös munkát. Elég komoly fejlődésen mentem át személy szerint, nem gondoltam volna, hogy a Lada lehet ilyen gyors autó!

Mondhatjuk, hogy a harmadik helyezés volt a legtöbb amit elérhettetek?
Azt gondolom hogy igen. Sokat küzdöttünk ezért! Komoly autók voltak előttünk, egy Opel Kadett GSI meg egy BMW M3, mindegyik jobb futóművel, és motorral van megáldva. Azt gondolom, hogy a Lada egy nagyon pozitív bélyeget rakott le ezen a versenyen!

 

Közönségkedvenc lett a Lada Olaszországban? 🙂
Szerették, ez 100%, mert rengetegen integettek, sokan nem tudták hogy mi ez, azt hitték Fiat. 🙂 Én örülök, hogy üde színfoltjai lehettünk ennek a nagyszerű versenynek!

Hogyan összegeznéd a verseny élményeit?
Intenzív volt minden téren. Az elmúlt hónapokban nem versenyeztünk és most egy ilyen komoly versennyel bekezdeni nagyon jó kihívást jelentett. Azt gondolom ez van most bennünk, tudunk fejlődni, van bennünk lehetőség, és ezt a következő időszakban szeretném fejleszteni. A széles gumi és a 13-as felni ami adja ennek az autónak az autentikáját. Ettől igazi VFTS. Megpróbálom kihozni belőle a maximumot, és úgy gondolom nem lassú autó! Ez most is kiderült.
Úgy érzem feltöltődött a csapat, mert egy nagyon családias versenyen vagyunk túl. Ezúton szeretném megköszönni a Norberto Droandinak a hathatós segítséget, a meghívást, és a Scuderia Etruria-nak a szuper szervezést! A versenyzőkhöz való hozzáállásuk csillagos ötös, és bármikor visszatérnénk erre a vidékre!

Szeretném megköszönni a támogatóinknak akik nélkül ez az egész hét nem jöhetett volna létre, és a csapatunknak hogy hozzá segítettek ehhez a fantasztikus eredményhez, mert ez közös érdem!
Ezen kívül nagyon boldog vagyok hogy a magyar csapatok kinn nagyon összetartóak voltak, és egy szuper hangulatú hetet hoztunk össze Közösen!!! 
Remélem sok hasonló közös élmény fog születni a következő időszakban!

Partnerek: Novics és Társa Közműépítő Kft., Nyilas GSM Kft., Szegecs Patrol Security Kft., Erkomm Kft., Kvalitás Kft., Gazda Trans Fuvarozási Kft., Heliglob Kft, Agrivál Kft., Erkomm Kft., Szedilbau Építőipari Kft.

Fotók: Toscana & Motori, Merencsics Rallye Team

Comments are closed.