Nehezebb, szorosabb, kiélezettebb csaták a kategóriában

Madari Imi és Haracska Tomi  az Eger Rallye céljában az ötös kategória győzelméért járó kupákat vehették át a Dobó téren felállított céldobogón. Imivel beszélgettünk a versenyen történtekről. 

Mielőtt rátérnénk az Eger Rali eseményeire, egy pár mondatban összefoglalnád a tavalyi éveteket?

A tavalyi évünk felemásra sikerült. Kategóriában a dobogón végeztünk, vagy műszaki hiba miatt kellett feladnunk a versenyt. Tavaly Baranya Kupán mentünk utoljára, ott vezető helyről estünk ki az utolsó előtti gyorsaságin… A tavalyi évzáró futamra nem mentünk már el, mert nekiálltunk az autónk felkészítésének az idei szezonra. A tavalyi bajnokságban a kategória második helyet sikerült megszerezni. Aminek természetesen örültünk és köszönjük a szponzoraink és a szervizes srácok munkáját, mivel nélkülük nem tudnánk versenyezni.

Milyen változáson esett át a csapatotok az előző bajnokság szezonzárója óta?

Változáson nem esett át a csapatunk, idén is minden marad a jól összeszokott, bevált felállásban. Téli felkészülésben inkább nagyobb hangsúlyt fektettünk az autónk műszaki megbízhatóságára, mind fejlesztésében, mivel úgy gondolom, hogy ha jól működik az autónk, akkor folyamatosan a kategóriánk első három helyének valamelyikén autózunk, szóval inkább egy jól összerakott, megbízhatóbb autót szeretnék az idei évre.

Halljuk mi történt veletek az Eger Ralin?

– Nem tudtunk megfelelően készülni gumikkal az ennyire hideg, fagypont közeli körülményekre. A tavaly elmaradt Budapest Ralira vásárolt gumikkal vágtunk neki az egri szezonnyitónak, mivel ez volt, nem volt puhább gumink, pedig jó lett volna, mert a verseny feléig szenvedtünk azzal, hogy nem melegedtek meg a hátsó gumik és folyamatosan csúszkáltunk. Aztán a szervizben megpengéztük a hátsó gumikat, így egy kicsit hamarabb melegedett és rögtön jobb volt. Úgyhogy gumi szempontjából kicsit szenvedéses volt nekünk az Eger Rallye eleje, úgy gondolom, ha lett volna puha gumink, még abszolútban is előrébb tudtunk volna végezni, de természetesen nagyon örülünk ennek az eredménynek.

Az 5-ös kategóriát fölényesen megnyertétek! Elégedetten szálltatok ki a kocsiból Eger főterén?

– Mint már mondtam, nagyon örültünk az eredménynek, hiszen kategória győzelemmel tértünk haza Egerből. A biztos célba érkezés volt a fő célunk és hogy jól érezzük magunkat a hétvégén. Az autónkkal sem volt semmi probléma. Úgy néz ki, hogy hasznosnak minősült a téli szünetben a felkészítés. Következő versenyünk a Miskolc Rallye lesz.

Sokan feljebb léptek az ORB mezőnyébe, Ti viszont maradtatok a Rallye2 mezőnyében. Milyen bajnokságra számítasz?

– Tetszik az idei kategóriánk, jóval többen vagyunk mint tavaly. Nehezebb, szorosabb, kiélezettebb csatákra számítunk a kategóriában. Aminek persze örülök, jót tesz a bajnokságnak.

 

Comments are closed.