Nehezebb így tartalékon autózni, ilyet többet nem csinálnak

Már a Salgó Ralin megszerezte a Rallye2 abszolút bajnoki címet a Trencsényi Vince – Pannuska Dávid kettős, így a Mecsek Ralin a Rallye1 mezőnyében próbálhatta ki magát a páros. Sajnos Vince édesapja balesete miatt nem indult jól életük első Rallye1-es versenye, de a biztató információk után a páros összeszedte magát és bizonyították tehetségüket az első osztályban is. A fiatal pilótával beszélgettünk a verseny utáni napokban.

Sikerült már feldolgoznotok a Rallye2 bajnoki címét?

– Igen. Feldolgoztuk, de a kezdeti nagy öröm nem hagyott alább. Lehetne jövőre is 2019! 🙂

Az idei Mecsek Ralin a Rallye1 osztályában indultál. Milyen érzés volt a “nagyok” között versenyezni?

– Meglepődtem, mert izgultam a prológ rajtjában. Nem volt feszített tempójú a verseny, későn kezdtünk, korán végeztünk, így nem fáradtam el annyira, mint vártam. Jó volt visszatérni a Peugeot-s bandához, akikkel két éve kezdtünk a Rallye2-ben, jól teltek az etapok! 😀

Más felkészülést igényel egy Rallye1-es verseny?

– Igazából elég sűrű volt a verseny előtti időszak, így kifejezetten nem tudtam készülni, tesztelni. Ettől függetlenül már látom, hogy igen. Több a gyorsasági, így a pályabejárást is jobban össze kell rakni, kevés az idő. Több pálya verzióra kell megfelelő beállítást találni.

Édesapádék sajnos már a második gyorsaságin beestek…

– Már a rajtvárakozóban voltunk, amikor közölték hogy beestek és indították a mentőt. Több információt nem kaptunk akkor, így semmit nem tudtunk róluk, nagy volt az aggodalom. Fontolgattam, hogy nem megyünk tovább. Szerencsére hamar kiderült, hogy nem történt súlyos dolog és jól vannak, de pontos információnk már csak a szervizparkban lett. Maradandó sérüléseket nem szenvedtek, már készülnek a Rally Hungary-re! Szeretném megköszönni a helyszínen lévő nézők, sportbírók, mentősök és speciális mentők, valamint az utánuk érkező versenyzőpárosok segítségét!

Tizenegy gyorsaságit tudtatok teljesíteni és kimondhatjuk, hogy egyáltalán nem vallottatok szégyent!

– Ilyen nehéz körülmények között még sosem versenyeztem. A Baranya Kupán az eső nehezítette a dolgokat, de azok a pályák relatíve könnyen abszolválhatóak, még vizesen is. Már pályabejáráson defektet kaptam, amit sajnos a versenyautóval sikerült megismételni – ugyanígy volt a Baranyán is. Az utolsó gyorsaságin mi is kiestünk. Az elsődleges szempont a teszt volt a Rally Hungary-re, ilyen szempontból sikeresnek mondhatom a futamot. Nem erőltettük a tempót, valamint a körülmények is nehezítették a dolgunkat, de így se voltunk nagyon lemaradva. Nehezebb így tartalékon autózni, jobban kell koncentrálni és kevésbé is élvezetes, ilyet többet nem csinálunk. 😀

Következik a számotokra hazai versenynek tekinthető Nyíregyháza Rallye. Milyen tervekkel indultok az ERC futamon?

– Javában zajlik az autók felkészítése a Mecsek Rallye után, sajnos adtunk feladatokat a csapatnak bőven… Nagyon hosszú verseny lesz, az előzetes információk alapján lesznek nemzetközi pilóták is, nem igazán tudom mire számíthatunk. Szeretnék célba érni defekt és más kalamajka nélkül, valamint a belvárosi gyorsaságit idén is meg kellene nyerni, ne hagyjuk cserben a hazai közönséget!

Comments are closed.