ORB

“Néha kicsit “bukuzott” a karburátor.”

A két Mészáros, sikeresen célba hozta a Histomobilt a Székesfehérvár Ralin. A verseny előkészületeiről és a versenyen történtekről beszélgettünk mészivel. 

Mit csináltatok az autón a Miskolc Rallye óta?

A Miskolc Rallye óta kis túlzással, de szinte csak lemostuk az autót, illetve a hibás váltót kicseréltük egy másikra. Így szezon közepére már elég jól kiforrotta magát az autó, túl sok felkészítést nem igényelt, csak mindig az épp aktuális hibát küszöböljük ki.

Amikor nektek nincs verseny, szoktál versenyre járni nézőként?

– Igen, igen, ha van verseny a közelünkben, illetve elérhető távolságra van és még a szabadidőbe is belefér, akkor feltétlen megyek nézőként is. Részt veszek az autós rendezvényeken, ennek nem feltétlenül kell, hogy rali legyen, hanem minden négykerekű érdekel.

Milyen élményeid vannak a régi Fehérvár Ralikról?

A Fehérvár Ralikról sajnos túl régi élményeim nincsenek, mivel tavaly előtt mentünk “húszon év” után először. A tavalyit sajnos kihagytuk egészségügyi probléma miatt… Az ideit is majdnem ki kellett hagyni az országos ballagások miatt, de még időben tudtuk jelezni a rendező felé. Ezt a problémát nagyszerűen megtudtuk oldani az utolsó pillanatban. Így tudtunk részt venni az idei rendezvényen.

Egy nagyon rutinos navigátort ültettél magad mellé erre a versenyre. 🙂

Valóban rutinos róka volt a mostani navigátorom és ráadásul helybéli is, Fehérvár szülötte. Erre azért került sor, mert Patkó Gabinak, mint ahogy nekem is, a ballagás jött közbe. Viszont Mészi druszám szívesen vállalta a helybéli navigálást, amit mindketten nagyon élveztünk és jól éreztük magunkat. Az eredménynek is örülünk mindketten, remélhetőleg jövőre is visszatérünk.

Mi történt a két Mészárossal az öt gyorsasági alatt?

Az autóban tökéletes volt az összhang, annak ellenére, hogy néha kicsit “bukuzott” a karburátor. De nagyon jó összhangban teltek a gyorsasági kilométerek. Amit sajnálunk, hogy az utolsó gyorsot egy apróbb kis baleset miatt minuszolni kellett.

Megnyertétek a kategóriát, illetve az abszolút hatodik helyet is megszereztétek.

Azért a verseny végét elég jó eredménnyel zártuk. Abszolútban ötödik helyen végeztünk, mindössze 16 másodperccel lemaradva az előttünk lévőtől. A kategóriát ismét megnyertük, ezért szeretnénk is köszönetet mondani minden segítőnek, a csapatnak és a családnak. Találkozunk a legközelebbi versenyen. Sziasztok!

Köszönet a szponzoroknak : Humansoft Car-bady Kft., Kratos Vendrey Kft., WSH Veritas Bamax Kft., R.S.Z-Kft., Rs-felni., Zsomtravel., Laptiming., GREP CELERUS MWMS OILMS LAJTA SZIG. Energom Jano-dob Szakál- metál.

Fehérvár Rallye 2018Mèszi-Meszes páros

Közzétette: Kőszegi Anikó – 2018. június 20., szerda

Comments are closed.