Négy keréken a célban

Héja Dani ebben az idei év első felében különböző okok miatt nem indult MARB versenyen, viszont a Delta Rallye Sprint – MARB futamon már rajthoz állt a licenszes kategóriában. Az utolsó gyors előtt még a harmadik helyen állt, viszont a célban már annak is örült, hogy négy keréken fejezték be a versenyt…

Az év felénél járunk és ezidáig ez volt az első MARB versenyetek. Mi volt az eddigi távolmaradásotok oka?

– A legelső verseny, a ceredi nem került megrendezésre, pedig mi szerettünk volna indulni rajta. Aztán jött a Kazár Rali, ott viszont a technikai változtatások miatt (katalizátor beszerelés) szét volt szedve az autóm. Borsodnádasdra pedig idő hiány miatt nem tudtunk menni.

Az autó erősebb lett a tavalyi évhez képest?

– Igen, a fejlesztésnek köszönhetően erősebb lett. A katalizátor miatt a kipufogó rendszerünket és a hengerfejünket is módosítottuk. 🙂


A mezőkövesdi repülőtéren már láthattunk “szlalomozni” az idén. Mennyiben segíti a fejlődésedet az a fajta versenyzési forma?

– A mezőkövesdi pályának vannak tempós, illetve technikás részei is. Viszonylag nagy tempónál lehet keresztbe autózni, ami fejleszti a reakció képességemet. (Ami most Domaházán az utolsó lassítónál nem volt meg… 😀  )

Halljuk egy pár mondatban, hogy hogyan sikerült a Domaháza – Zabar között rendezett verseny a számotokra.

– Mivel szombaton esett az eső, így esőre számítva írtuk fel az itinert. Vasárnap az első gyorsaságin módosítanunk kellett az itineren egy kicsit. Ezek után nagyon jó időket jöttünk magunkhoz képest. Licences kategória 3. helyen voltunk.


Mennyire bosszant, hogy egy biztosnak tűnő harmadik helyett dobtatok el az utolsó gyors végén?

– Részben bosszankodok rajta, mert szép befejezésünk lehetett volna, bár így is sikerült célba érnünk négy keréken. Annak viszont örülünk, hogy jelentősebb anyagi kár nélkül megúsztuk a látványos kalandunkat. Csak egy belső fűmentesítést kell majd csinálnunk. 😀  Viszont, ha mindez egy értékelt kategóriában történt volna, akkor már sokkal jobban fájna, talán óvatosabb is lettem volna így a végére. 🙂

Mik a további tervek az idei évre?

– Ez egy jó kérdés számunkra is. Ha van hol menni és időnk is engedi, akkor ott indulunk. Szeretnénk menni a következő kövesdi edzésre is és utána majd kiderül, hogy mit rendeznek meg az amatőröknek. Esetleg (talán) a Budapest Ralin a Rallye2 mezőnye előtt előfutóként szívesen indulnánk.

Comments are closed.