Nagyon tanulságos verseny volt

Nagyon tanulságos és egyben kalandos versenyt teljesített az elmúlt hétvégén rendezett Eger Ralin, Fekete Gyula és Oláh Róbert párosa. Viszont a verseny előtt kitűzött szerény célt elérték, ezért mosolygósan gurultak be a Dobó téren kialakított pódiumra. 

Milyen tervekkel érkeztetek Eger városába?

– Azzal a céllal indultunk el az Eger Ralira, hogy ott legyünk a célban – kezdi a beszélgetést Fekete Gyula. – Így pár nap távlatából vegyes érzéseim vannak, hogy csak ennyit tűztünk ki célul. Nekem ez volt az első rali versenyem, minden új volt számomra. Robi nagyon sokat segített az egész hétvégén, amit a végére már kimondottan élveztünk.

Mi történt veletek a szombati napon rendezett vb-s hosszúságú gyorsasági szakaszon? 

– Mivel nem voltak világmegváltó terveink, így megpróbáltuk használt gumikkal teljesíteni az első szakaszt. Hiba volt, ugyanis egy lassú defekt miatt leszakadt a gumi és nyolc-kilenc kilométert három keréken tettünk meg, kapva ezzel kettő felesleges percet a nyakunkba.

Rövid pihenő után, vasárnap hat gyorsasági várt rátok, amiből végül csak öt lett megtartva a Rally2 mezőnyének. 

– Másnapra sikerült új gumikat venni és elindult igazából a versenyzés. A következő négy szakaszban folyamatosan javultunk. Voltunk ötödik majd negyedik helyen, illetve mentünk kategória harmadik és kategória második időt is a szakaszokon, úgyhogy feltartottak az utolsó kettő kilométeren. Nagyon elkaptuk a fonalat, de sajnos egy lassítót elvittem, amivel még nem is lett volna gond, viszont az autó lefulladt és nem indult be. 😞 A navigátornak kellett betolnia, majd ezután körülbelül három percig mentünk fejből. Itt is sajnos felesleges egy percet kaptunk a nyakunkba.

Sikeresen célba értetek, de nem lehettek maradéktalanul elégedettek. 

– Összességében a hat szakaszból négy nagyon biztatóan sikerült, kettő pedig teljesen értékelhetetlenül. Nagyon tanulságos verseny volt, nagyon örülök, hogy a célba beértünk, különösen azért, mert még az utolsó etap szakaszon is voltak kalandjaink. 🙂

Köszönöm Robinak, hogy beült mellém, Húsnak az autó felkészítését, Zsoltinak az előző napi pakolást, Gabinak és Lackónak az egész hétvégén nyújtott segítséget, a nézőknek az etapon történt mentést, a családnak pedig a támogatást. Reméljük még lesz folytatása!

 

Comments are closed.