Nagyon szeretem a ralit!

“Fantasztikus érzés a rajtban felengedni a kuplungot és nyomni a gázt!” Bár minden versenyző így gondolná ezt… Rácz Gáborral beszélgettünk a Szilveszter Rali után. 

Mielőtt rátérnénk a Szilveszter Rallye történéseire, egy pár mondatban bemutatnád az olvasóinknak az eddigi autóversenyzői pályafutásodat?

– Eddigi autóversenyzői pályafutásról nem beszélhetünk 😀. 2010-ben mentem egy Mini Ralin és három sprintversenyen. Majd kimentem decemberben a Szilveszter Ralira nézőként és elhatároztam, hogy következő évben itt indulok! Otthon azonnal szétszedtem az autómat, hogy szabályos cső kerüljön bele, de sajnos nem készült el… Ezután legközelebb idén ültem versenyautó bal oldalán kettő FRT futamon, egy tesztnapon és egy laktanya szlalomon. Szóval van mit behozni. 😀 Egyébként év közben sokat vagyok versenyeken, szevizekben dolgozom, ha nem, akkor megyek nézni a versenyt… Nagyon szeretem a ralit!

Előzetesen mennyire tetszett a Szilveszter Rallye megváltozott nyomvonala?

– Nekem tetszett az előzetes nyomvonal (nem vagyok az, aki a pályában és a rendezésben keresi a hibát) persze sajnáltam, hogy a nézőcsalogató pontok egyre fogynak, mert kicsit nézőként is néztem a nyomvonalat.

Az első napon az időjárás és az autóval való összeszokás mennyire befolyásolta a versenyzéseteket?

– Az időjárás olyan amilyen. Nekem kellett volna alkalmazkodni hozzá, de nem sikerült. Nagyon elégedetlen voltam a teljesítményemmel. A második gyorson elment a töltésünk, ezért lámpa nélkül teljesítettük sötétben a szakaszt, de nem ez okozta a gyenge teljesítményt. Kell a kilométer!

Szombaton reggel viszont lefagyott sok helyen a pálya.

– A szombat reggeli lefagyott útból a rajtszámunkból (és a kb. 1 órás csúszásból) adódóan nem érzékeltünk semmit és elkezdhettünk javulni, ami sikerült is, főként a szervizparkban segítő barátaimnak köszönhetően, akik segítettek kiválasztani a megfelelő gumikat, ami nem más mint a murva gumi volt. 😀

Jó tapasztalatszerzés volt ez a verseny a számotokra?

– Nagyon jó volt végre autózni, élveztük minden méterét, sok tapasztalatot szereztünk.

2019-ben tervezel versenyezni valamelyik bajnokságban?

– 2019-ben visszatérünk a szervizparkba, de egy-két versenyen talán lesz alkalmunk megtapasztalni, hogy milyen fantasztikus érzés a rajtban felengedni a kuplungot és nyomni a gázt!

Szeretném megköszönni a barátaimnak, hogy eljöttek szervizelni és ezzel levették a vállamról ezt a terhet! Személy szerint Hevesi Pistinek (aki a gumimérnököm is volt😀) és Varga Tibinek!!! A navigátorom Szijártó Robika segítsége is nagyon kellett. Köszönöm minden nézőnek, hogy kilátogatott a versenyre és kiváló hangulatot teremtettek (még az innivalójukat is feláldozták, hogy a szélvédőmre locsolhassák a gyorson, amitől alig láttam az utat😂)!!! Természetesen az egész családomnak köszönöm, hogy elviselték!

Partnereink: Chmelo Trans Kft., SOS Cargo Kft., HAVASSY motorsport., SYNTECH Motors., AS MOTO., G-ART.

Comments are closed.