Nagyon megszerette a ralit

Vogel Adrienn az év elején még nem gondolta volna, hogy ennyire megszereti a ralit, és versenyről versenyre jobban is élvezik a csatákat navigátorával Notheisz Ivettel. Szerencsére az eredmények sem maradnak el, hiszen a kis KIA Picantóval vezetik a kategóriájukat a bajnoki összetettben. Adriennel beszélgettünk a szeptemberben  teljesített versenyeiről. 

Mielőtt a 7x Görbe Rallye 2018 – MARB futam történéseiről beszélnénk, egy kicsit kanyarodjunk vissza a pályaautózás felé. A Kia Platinum Cup a Cseh versennyel folytatódott a hónap elején. Hogyan sikerült az a hétvégéd?

– Felemásan… Esős hétvégét kaptunk ki, amiben nem igazán van tapasztalatunk. Csütörtökön egész nap lehetett tesztelni esőben. Az egész mezőny tesztelt és beállításokat keresett, de mi sajnos csak csütörtök estére tudtunk kimenni Mostba, így lemaradtunk erről a lehetőségről. Pénteken egy szabadedzést tudtam menni, ami harminc perc volt száraz körülmények között. Szombatra megint leesett az eső és három kvalifikáció volt. Mivel nem mentünk még itt esőben ezzel a gumival, így inkább ez teszt volt számunkra. A Q2-ig jutottam el és sajnos csak egy tizennegyedik helyet sikerült megcsípnem. Az első versenyen szintén szakadó esőben a tizenkettedik helyig jöttem fel. Viszont a második versenyre felszáradt a pálya és egyből magabiztosabbá váltam. A tizenkettedik helyről feljöttem a hatodikra. A legtöbbet előző pilóta voltam a hétvégén.

Legutóbb viszont már újra a ralit választottad. Kezd már teljesen az életed részévé válni az autósportnak ez a műfaja is?

– Eredetileg csak négy versenyt terveztünk idén a raliban, merthogy ez az első évünk, tapasztalunk és tanulunk. Nem gondoltuk volna mi sem, hogy jól fog menni ez nekünk elsőre. Jelenleg vezetjük a bajnokságot a kategóriánkban és ezt szeretnénk megőrizni a végéig, így lesz még két versenyünk az idén. Nagyon megszerettem és versenyről versenyre jobban élvezem.

Rajtad és Petra mellett a “Főnök” is autóba pattant!

– Igen, Ákos is ki akarta próbálni. Neki is az élete a rally, így amikor teheti, autóba ül. Örülök, hogy beült és megtapasztalta, hogy milyen a Picantóval versenyezni. Így legalább még jobban képbe kerül, hogy mit tud megkövetelni a versenyzőitől.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Nagyon nehéz verseny volt. Sok olyan váratlan meglepetés volt a verseny alatt, amire nem számítottunk és majdnem mi is eldobtuk a vasat, egy hidas ugrató utáni leérkezésnél. Túl nagy volt a tempó és a futóművünk még picit merev a dobálós úthoz, leérkezésnél össze-vissza pattogtunk, de végül (nem is tudom hogyan) összeszedtük. Tuti, hogy a Pirellinek köszönhetem, hogy az úton maradtunk. 🙂 Rögtön elsőre kiautóztunk egy legjobb időt, pedig volt benne hiba azért bőven. Még beszéltük is Ivettel, hogy majd a következő jobb lesz. Erre a következő tizedre ugyanannyi lett. Érzésre mondjuk jobb volt. De a körülmények azért változtak. Nagyon élveztük a versenyt és végül megnyertük a kategóriánkat. 🙂

A csapaton belüli versenyt fölényesen nyertétek. Volt jókedv, illetve odaszúrtatok egymásnak egy kicsit a verseny végén?

– Jókedv az mindig van. Ákosék azért 120 kg-val többet nyomtak, mint mi. Ebből adódóan volt hátrányuk. De kiszámolta, hogy mennyit jelent a súly, de még úgy is kaptak néhány másodpercet tőlünk. Viszont ők most mentek először és gyorsról gyorsra javult az idejük. Szerintem később biztosan jó csatákat tudnánk vívni egymással. Ügyesek voltak nagyon!

Gondolkoztál már azon, hogy mire lehetnél képes egy erősebb autóban?

– Nagyon szívesen kipróbálnék egy erősebb autót. Kellenek az új kihívások. De ez is ugye pénz kérdése… Viszont mindenképp betartanám a lépésről lépésre elvet. Amíg ki nem autózol egy autót, bőven van mit tanulni belőle. Ilyenkor nem a gázpedált kell lecserélni, hanem megtanulni vezetni azt, amiben még hiányod van. Ettől fogsz fejlődni.

Szeretném megköszönni a támogatóimnak, hogy lehetővé tették részvételemet az Oroszlány Ralin. A csapatomnak a felkészített autót, Ivinek a navigálást. Valamint köszönöm a szurkolást mindenkinek. A szervezőknek és munkatársainak a munkát. A médiásoknak a remek fotókat és felvételeket.

Comments are closed.