Nagyon jó verseny volt, sok kalanddal!

Szabó Zoli és Milcsevics Lóci az idei esztendőt a kilométergyűjtés és az összecsiszolódás oltárán áldozta fel. A múlt hétvégén rendezett Baranya Kupa viszont nagyon jól indult a számukra, hiszen a prológot még megnyerték Komló belvárosában, aztán… Zolival beszélgettünk a versenyen történtekről. 

Előzetesen mennyire tetszett a Baranya Kupa versenykiírása?

– Nagyon vártuk már a Baranya Kupát! Korábban már többször is versenyeztem ezeken a pályákon, de Lócival csak most először! A kiírás és a sok kilométer jó versenyt ígért előzetesen! A verseny előtt részt vettünk a teszten és már ott kezdődtek a megpróbáltatásaink… Az első körünkben odacsaptuk az autónk hátulját a szalagkorlátnak, ami miatt egész éjjel lakatolnia kellett a csapatnak. Másnap sajnos csak kétszer tudtunk pályát járni a nagy távok és a délutáni kezdés miatt. 

A kezdés nem is sikerülhetett jobban, hiszen megnyertétek a Komló belvárosában megrendezett prológot!
 A prológ rajtját várva ránk szakadt az ég. A csúszós aszfalton pedig nagyon élveztük a kézifék adta lehetőségeket!!! Nem várt jó eredményt értünk el Komló belvárosában!!!
Aztán az első gyorsasági szakaszon már nem volt minden ilyen egyszerű…
A prológon elért fantasztikus eredmény nagyon feldobott és talán ebből lett a baj… Az első gyors végén Hetvehelynél a sok néző láttán nem a fék érdekelt, hanem a gáz, ami jól be is dobott minket az árokba. Nem volt nagy esés, de öt percig próbáltak minket kiszedni, mire összejött… Innentől már csak kergettük a mezőnyt.
Mennyire sikerült másnapra egy összeszedettebb versenyzést produkálnotok?
– Végig a határon mentünk, de így is csak a kategória hatodik helyéig értünk, viszont a verseny minden pillanatát nagyon élveztük!
Versenyről-versenyre érezhető a fejlődésetek az idei évben? 

– A fejlődéshez kell a sok kilométer! Már biztosan ülünk az autóban, de sok kihívás vár ránk még a pályákon! Jó a Rallye2 mezőnye, imádjuk az önzetlenséget, a barátságokat, amiket itt tapasztalunk! Sajnos Lócinak most lesz egy térdműtétje, így most egy kicsit pihenünk és várjuk a gyors felépülést és persze a következő versenyt, amit nem tudunk még hogy melyik lesz. Összességében nagyon jó verseny volt, sok kalanddal! Jól éreztük magunkat, bár egy gyors megint elmaradt, ami nagyon hiányzott… Így nem is volt meg az ígért 110 km!

Köszönet a Klausz motorsportnak, mert adtunk most munkát bőven ebben a nagy melegben!
 

Comments are closed.