Nagyon jó mulatság volt

Szabó Szilárd elmondása szerint nagyon jól érezték magukat déli szomszédainknál múlt hétvégén a Rally Show Santa Domenica versenyen, ahol egy igazi felszabadult autózást mutattak be a nézőknek. 

Múlt hétvégén a Rally Show Santa Domenica versenyen vettetek részt, de mielőtt rátérnénk erre a versenyre, egy pár mondatban összefoglalnád nekünk az idei éveteket?

Igen, tavaly is sikerült kijutni és szerencsére idén is összejött, hogy részt tudjunk venni a versenyen. Az idei év elég izgalmas lett, hiszen az év végére kialakult egy nagyon jó baráti A1,6 light mezőny, így nagy csaták mentek a versenyeken. Számomra az autó most állt össze, de az összeszokáshoz még sok versenyre lesz szükség. Örömömre azért sikerült az A1,6 light év végi harmadik helyére felállni, ami teljesen boldoggá tesz, hiszen nagyon jó rutinos tapasztalt versenyzők állnak előttem.

Akkor Horvátország! Amikor leadtátok a nevezéseteket a versenyre, csak az önfeledt szórakozás, szórakoztatás lebegett célként a szemetek előtt?

Számomra a horvátországi rally show egy nagyon jó mulatság, ahol tényleg csak a szórakozás a szempont. Mielőtt a nevezést leadtam, beszéltem a navigátorommal és kérdezte, hogy mi a versenyre az elképzelés. Már akkor mondtam, hogy megpróbálunk a nagyszámú közönségnek autózni, ami kisebb-nagyobb sikerrel remélem sikerült is!

Mi történt veletek a négy gyorsasági szakaszon?

Mindkét irányba nagyon élveztem, nagyon sokat kellett dolgozni a pályán, hiszen nem tudtam nagyon egyenesbe tekerni a kormányt, de mindegyik gyorsaságinak így indultunk neki. Nagyon sajnáljuk, hogy csak négy gyorsasági lett, de sajnos ez egy ilyen sport, ahol történnek bajok.

Elégedetten szálltatok ki a verseny végén az autóból?

Én részemről teljesen elégedetten szálltam ki, hiszen pozitív visszajelzéseket kaptam, ami nagyon jól esik, de szerintem a navigátorom részéről is elmondhatom, hogy jó kedvvel és elégedettséggel szálltunk ki a kocsiból, ami a versenyen is szépen teljesítette a dolgát.

Szerinted miért egyre népszerűbb ez a verseny?

Évről évre sokat fejlődött a verseny. Odafigyelés, segítőkészség, ami leginkább elmondható. Ha baj van a pályán, bejönnek segítenek, lehúznak és ha újra rajthoz bírsz állni elengednek rajtolni. Ami sajnos itthon nem mondható el, hiszen úgy húznak le a pályán, akkor vége is a versenynek, illetve tényleg jó szervezés, odafigyelés, rajt ceremónia, minden, amit tesznek az emberért és most a nevezési díjra ne is térjünk ki! Mindenki tudja, hogy az otthonihoz képest mennyi!

Így az év vége felé milyen terveid vannak még az idei évben, illetve a jövő esztendőre az autóversenyzéssel kapcsolatban?

Az idei évben a Zobák Rallysprint gála még tervben van, egy év végi jó szórakozás. A jövőről még csak gondolatok vannak, meglátjuk, hogy alakulnak a szabályok. De mindent megteszünk, hogy minél többet tudjunk versenyezni.

Szeretnék mindenkinek mindent megköszönni, aki kicsivel is hozzájárult, hogy ezt az évet befejezzük, ami nem volt túl egyszerű. Egyesével nem köszönöm meg, de mindenki, aki tudja, hogy hozzájárult, nagyon nagy hálával tartozom. Hiszen sokan segítettek mindenféle formában.

Comments are closed.