Nagyon hiányzott már a versenyzés Csigolyéknak!

Balogh Balázs “Csigoly” az ikrek születése óta kevés versenyen tudott részt venni, hiszen a mindennapokat a gyerekek nevelése és emellett a sok munka teszi ki. Viszont már nagyon hiányzott neki a rali közege és ígéri, hogy a jövőben megpróbál minél több versenyen indulni. Csigollyal beszélgettünk a Miskolc Ralis előfutásuk után. 

Szia Csigoly! Rég hallottunk felőled. Mi történt veled az elmúlt egy évben?

– Sziasztok! Igen, egy kissé távolra sodródtam a versenypályáktól. A családi élet miatt is, de leginkább a rengeteg munka és feladat miatt alakult így. A gyerekeknek sokkal több igényük lenne rám, viszont egy napnyi idő véges, ami sokszor nagyon kevésnek tűnik. Az idő hiánya, ami miatt kevés versenyen tudunk rajthoz állni Lacival. Ez az én feladatom, hogy ezen változtassak.

Mennyire szoktál már bele a felelősségteljes apa szerepbe?

– Az apa szerepbe hipp-hopp beleszoktam. Most az a legfontosabb, hogy a rengeteg munkaidő mellett ideális környezetet biztosítsunk az ikreknek, illetve nagyon jó lenne több időt tölteni velük.

A mostani Miskolc Ralin előfutóként láthattunk. Nem hiányzik már a “komoly” tétre menő küzdelem?

– Az első osztály előtt futottunk, ide kaptunk lehetőséget. Elsőre kicsit meg is hőköltem, úgy véltem sok a közel fél év, hogy nem ültünk az autóban és sok lesz a verseny távja. Tudtuk, hogy nagyon gyorsan kell visszaszoknunk Lacival a kabinba. Előfutóként is figyelnünk kellett, hogy ne kövessünk el hibát, mert nem szerettük volna késleltetni a versenyt, vagy zavarni az első osztályt. Ettől függetlenül mégis csak egy lazább versenyhétvégére készültünk, mint éles mezőnyben menni és fantasztikus érzés volt Paolo Diana után autóznunk. Az itiner írás és az átvételi, vagyis prológ napjain is dolgoztam 5-6 órát, ilyen felkészületlenség és fáradtság mellett képtelenség és nem is szabad éles mezőnyben versenyezni. Ennek hátulütőjét tapasztaltuk meg ősszel a Salgó Ralin is. Sokszor nehéz ezt belátnom, viszont muszáj!

A népkerti salakon és a másnapi gyorsaságikon is a nézők szórakoztatása volt a fő tényező a számotokra?

– Mindenképp, azon túl, hogy végre mi is a versenyautóban ülve újra egy kis benzingőzt szimatolhassunk. Nagyon hiányoztak már a pályák szélén csápoló mosolygós arcok és a sok versenyzőpáros, akikkel jó volt újra pár szót váltani. Hiányzott mindkettőnknek és a csapatnak is a rally körforgása és egy jó hangulatú versenyhétvége. Kissé elveszettnek éreztük magunkat, de igyekszünk ez ellen tenni. 😉

A szombati vizes, nyálkás pályákon nem volt nehéz az úton tartani az autót?

– Kíváncsian vártuk második autóként, hogy milyenek lesznek a pályák, mennyire lesznek nehezek az éjszaki esőzés miatt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hatalmas versenyre való készülésem annyiban telt ki, hogy beszereztem hat darab nyári abroncsot, hogy milyen jó lesz az a hétvégére, csak az esőre nem gondoltam. 🙂 Így azon a négy téli gumin rajtoltunk el, amivel a Szilveszter Ralin lejöttünk a pályáról. Ennek, a fél év autómentesség és a pálya állapotának megfelelően óvatos autózással kezdtük a napot. Viszont mindezek ellenére elég gyorsan alkalmazkodtunk és szoktunk hozzá a körülményekhez és az autóhoz, így egyre látványosabban és felszabadultabban autóztunk tovább.

Milyen érzés volt a mezőny előtt Paolo Dianával együtt szórakoztatni a nézőket? 🙂

– Felemelő és nagyon jó érzés volt. Gondosan szem előtt tartva, hogy mögöttünk versenyzik az élmezőny, igyekeztünk hibamentesen autózni, mégis sok jó látványt szerezni a nézőknek. Jó drukk alatt tartott minket ezen befolyásoló tényezők, s szinte minden rajtban megemlítettük egymásnak Lacival, hogy milyen különleges és fantasztikus Paolo mögött állni és rajtolni. Ugyanakkor utánunk autózott Paulik Csabi és SanyiBandi is Márkóval, ami csak megkoronázta a verseny napját. Minden állomáson együtt kacagtunk és bandáztunk.

Mik a tervek az idei év további részére?

– Igyekszünk minél több versenyen tét nélkül indulni, hogy több kontaktusban lehessünk a ralival, nézőkkel és versenyzőkkel. Jó lenne, ha nem szoknánk el ennyire a versenyautótól, s nem merülne feledésbe oly sokáig a versenyzés feelingje. Igyekszem a családomra és emellett a ralira is több időt fordítani. Ez az én feladatom, ezen nekem kell változtatni, s csak én is tudok rajta. Szeretnénk a közeli versenyeken részt venni és látványosan, felhőtlenül autózni.

Köszönöm a családomnak, hogy annak ellenére nélkülöztek és nélkülöznek, hogy nagyon keveset vagyok otthon. Köszönöm a párom támogatását.
Köszönöm Nagy Lacinak, hogy így is helyet foglal mellettem a jobb oldali ülésben, alkalmazkodva hozzám.
Nagyon köszönöm Csipesznek, hogy a minimális kommunikáció ellenére is mindig versenykész állapotban tartja mindkét autót és ezen a hétvégén is egy tökéletes technikát szolgáltatott nekünk! Ugyan itt köszönet Csipesznek a szervizért, Orbán Norbinak, ISU-nak.
Köszönjük a RallyFelling-nek a lehetőséget.
Igyekszünk kitartani! Éljen a Rally!!!

Comments are closed.