Nagy – nagy köszönet a családnak!

Varga Péter a családja révén szerette meg a ralit és a mai napig komoly támogatást kap a szülőktől, nagyszülőktől. Az ádándi ralikrossz pályán rendezett R-Cup Challenge tesztnap után beszélgettünk a fiatal versenyzővel. 

Emlékszel még, hogy mi volt az első élményed a ralival kapcsolatban?

– A családdal jártunk nézőként a Rábaringen, Székesfehérvár környékén pedig a Rallye1 futamon Vizellinek szurkoltunk. Aztán egy ismerős autójában belülről is megtetszett a ralizás.

Az autót, amivel most versenyzel építettétek, vagy ebben a formában került hozzád?

– A bukócsöves kasznit ősszel vettük, motor karácsonykor került bele. Azóta egy kapcsolókörmös váltót tettünk alá.

Hol láthattunk eddig versenyezni és milyen eredményeket tudsz eddigi pályafutásod alatt felmutatni?

– Az FRT versenyein Kiskunlacházán és Szabadszálláson tudtam indulni, valamint az R-Cup által szervezett futamokon vettem részt.

Múlt hétvégén az R-Cup Challenge Tesztnapon vettél részt. Tetszett a rendezvény?

– Igen tetszett, már jártam a pályán korábban is. Persze így egészen más hangulata volt az autózásnak. A szervezés, a tesztnap lebonyolítása szerintem nagyon jól sikerült.

Aszfalton és murván is kipróbálhattad magadat. Melyik talajtípus feküdt jobban neked?

– Szeretem a murvás részt, látványosabb az autózás rajta.

Mik a további tervek az idei évre?

– A Siklósi Autó Motor Sport Egyesület szervez június 7-én egy versenyt, ott indulok biztosan, valamint az FRT és R-Cup közös szervezésű futamán, Szabadszálláson június 28-án. Most az autóban egy Niva motor van, ezt szeretnénk lecserélni, már épül egy új, erősebb motor bele.

A legnagyobb köszönet a szüleimnek, akik támogatnak és próbálnak egyre jobb autót összerakni nekem. Sipos Lajos gumizza a felniket, ha kell. Kurucz Tibor szerel, motort épít és segít tanácsaival. És köszönöm nagyszüleim (Sipos Agro) anyagi támogatását is.

Comments are closed.