ERC

Nagy élményt jelentett a hazai verseny

Megfelelően felkészült, a számukra hazai versenynek számító Rally Hungary-ra a Hibján József – Szollár Csaba páros. A RabócsiRingen nagyon jól kezdtek a pénteki nap folyamán,  a szombat viszont már nem volt egy sikertörténet, de semmi sem szegte kedvét a csapatnak, az autót rendbe szedték, vasárnap pedig már minden méterét élvezték a versenynek. Csabával beszélgettünk a verseny utáni napokban.

Hogyan készültetek a számotokra hazainak számító versenyre? Nagyobb volt bennetek a drukk, mint a többi verseny előtt?

– Természetesen! Mindig nagy élmény egy hazai versenyen részt venni, ami az idei Rally Hungary-n ez hatványozódott, hiszen a sportszakma éllovasaival egy mezőnybe autóztunk. Ez dupla versenydrukkot eredményezett. Ráadásul a csapat úgy döntött, ha már hazai verseny, akkor nevezzünk az ERC-be is. Ez sokkal nagyobb felkészülést igényelt úgy mentálisan és fizikálisan egyaránt. A felkészülés rendben zajlott, nagyobb fennakadás nem volt. A szervizcsapatunk is professzionális munkát végzett, az autót teljesen felkészítve kaptuk meg, ezúton is köszönjük nekik! Az egész versenyhétvégén profi munkát végeztek.

Az ERC mezőnyébe is leadtátok a nevezéseteket. Szerettétek volna magatokat megmérettetni a nemzetközi mezőnyben, vagy csak Nyíregyháza belvárosában akartatok a rokonok, barátok előtt autózni?

– Azelőtt soha nem vettünk még részt EB futamon. Úgy döntöttünk, hogy ha már az első, akkor az legyen Nyíregyháza, a szülővárosunk! Természetesen nagy élmény volt a sok ismerős, rokon, barát előtt autózni a belvárosban, de nem igazán ez volt a cél. A célunk az volt, hogy bebizonyítsuk magunknak, van keresni valónk egy ERC mezőnybe, a csapat és mi is képesek vagyunk rá. Ráadásul a járvány helyzet miatt kimaradt verseny kilométereket szerettük volna pótolni, így ha már nyílt lehetőség arra, hogy két napot versenyezzünk, akkor azt miért ne egy hazai versenyen tegyük meg.

A RabócsiRingen rögtön egy Peugeot Kupa második idővel nyitottatok! Meglepődtetek az időtökön?

– Nem, nem lepődtünk meg… 😊 A Super Speciál valóban jól sikerült, nagyon felszabadultan, széles mosollyal teljesítettük, hiszen azzal a szakasszal vette kezdetét az első ERC futamunk. Nagyon vártuk már ezt a percet… Az eredményre nem „ültünk rá”, hiszen tudtuk még, hogy nehéz pályák jönnek szombat-vasárnap a Zemplénben.

Mi történt veletek a szombati és a vasárnapi gyorsasági szakaszokon?

– Szombat reggel az Újhuta-Bózsva szakaszon jól indítottunk, de egy kemény féktávot követően, egy csúszós visszafordítóban az árok szélén találtuk magunkat. Nagyon sok időbe telt, mire a nézők kiszedtek minket (hatalmas köszönet nekik), de sikerült és tovább tudtunk menni. Az autót sérülés nem érte, így a saját tempónkban beértünk a bózsvai célba. Ettől függetlenül nagyon tetszett a szakasz, belülről nagyon jónak éreztük. A hosszú Füzér-Abaújvári gyorsaságin gyakorlatilag csak kisebb hibákat vétettünk, nem volt említésre méltó esemény. Élveztük, az itiner kifogástalan volt, az autó és mi is hoztuk a saját teljesítményünket.

Majd következett a nagy baj: a Fóny-Regéc-Óhuta szakaszon egy balos visszafordítót nagyon szűkre vettünk és a levágban „rejtőző” szikla kiütötte a bal első futóművet, így a mogyoróskai elágazásban ért véget a szombati napunk. Csalódottak voltunk, de ez a rally! Egy pici hiba és nagy a baj… Aztán összeszedtük magunkat és szintén hála a pályán szélén lévő nézőknek, mert az ő segítségükkel az autót helyreállítottuk, amivel sikerült beérnünk a szervizparkba. A csapat kijavította a hibát, így reggel ismét az ERC mezőnyeben találtuk magunkat.

Vasárnap (leszámítva egy defektet a Telkibánya-Rakodó gyorsaságin), hibátlanul működött az autó és legénysége is. Élveztük minden méterét! A ködös Erdőbényét, a murvás Telkibányát és a technikás Kőkapu-Újhuta szakaszt is. A belvárosba gyönyörű napsütésbe érkeztünk, ami csak növelte a jókedvünket, hiszen nagy élmény volt a saját városunkban autózni.

Kemény verseny van mögöttetek?

– Abszolút! Már a felkészülés sem volt egyszerű, az ERC-s nevezés is kihívást jelentett. Mindenkit leterhelt kellőképpen, de a csapatunk simán vett minden akadályt! Itt szeretném kiemelni a szervizcsapat munkáját: Nélkülük ez nem sikerült volna, hatalmas RESPECT!!! 😊

Nagyon nehéz pályák és körülmények voltak mindkét nap, de mivel imádjuk a Zemplént és Nyíregyházát, ezt fel sem vettük. 😊 Igazából így pár nap után is, még mindig a verseny hatása alatt vagyunk. Hihetetlen jó érzés, hogy ezt végig csináltuk, nem adtuk fel és mentünk előre! Nagyon jó döntés volt az ERC nevezés!

A jelenlegi helyzetben sajnos még minden kérdéses, de terveztek még versenyen indulni az idei évben, vagy már inkább 2021-re koncentráltok?

– Ha lesz még Veszprém, akkor igen. Látjuk, érezzük mi is a helyzetet… Természetesen már inkább a jövő évre koncentrálunk, vannak terveink. A megvalósításon dolgozunk, jók az esélyek. A csapat, az autó és a legénység adott és hiszünk benne, hogy közös erővel ismét jól veszünk majd minden akadályt!

Nagyon köszönjük Partnereink támogatását:

ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.; A-VÉD Kft.; Asonáj 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Berti-Klaus Kft. – Közúti áruszállítás; CSMBT. Kft. – Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. – Mezőgazdasági Gépek; Kiss László E.V.

Comments are closed.