Mozgalmasabb évet várnak jövőre

Sikeresen teljesítette a 2020-as Eger Ralit, Komjáti Ákos és Komjáti Balázs párosa. A Historic mezőnyben az abszolút nyolcadik helyen sikerült beérniük, valamint megszerezték az E/1-es kategória első helyét is. Ákossal beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

A Salgó Ralin még nem indultatok, Miskolcon viszont már ott voltatok a nevezők között.

 

– Az idei év elején két futam volt tervben. Miskolc Rally, valamint a második helyen két opció állt, ami Eger, vagy Vértes Rally lett volna. Viszont a gép Eger Rallyt dobta számunkra, nyilván döntésünkben közre játszott a már törölt versenyek pótlása is.

A lakóhelyetek közelsége, vagy a hosszú, tempós pályák miatt szeretitek az Eger Ralit?

– Rokonszenves pályák, jó minőségű utak jellemzik a futamot, de nem utolsó sorban a közelség sem egy elhanyagolható tényező. Nyilván a verseny elején is tudtuk, hogy mi vár ránk… Aránylag hosszú, tempós pályák, amelyek valahogy nem a barátaink, így a kanyarokba próbáltunk úgy menni, hogy az ne „telekre járós” tempó legyen, ami volt ahol sikerült, volt ahol csak majdnem… 🙂 Így igaz csak részben, de vissza tudtunk szerezni azokból a másodpercekből, amiket az egyenesekben kaptunk.

A szombati nap folyamán megrendezett gyorsaságin, annyira mentetek, hogy a váltókar is a kezedben maradt… 🙂

– Hosszú kihagyás után ültünk újra autóba és természetesen tele voltunk elképzelésekkel és világot megváltó ötletekkel. 🙂 Próbáltunk egy hozzánk képest jó időt menni, ami részben sikerült is, de a váltókar úgy gondolta, hogy köszöni szépen és feladta a küzdelmet. Ezek után a verseny valamivel körülményesebb volt, mert igen csak nyújtózkodni kellett ahhoz, hogy sebességet tudjunk váltani. Nem volt lehetetlen, de pár másodperc bent maradt ennek köszönhetően a gyorson.

Másnap folyamatosan az abszolút kilencben voltatok, sőt párszor a hatodik időt is sikerült megcsípnetek.

– Próbáltuk a szombati gyorsokat már egy “új” váltókarral abszolválni, ami véleményünk szerint aránylag jól sikerült.

Senki sem veszélyeztette az E1 kategória győzelmeteket… Nem tölt el szomorúsággal, hogy mennyire kevés induló van a Historic bajnokságban?

– Véleményünk szerint sokkal jobb úgy nekivágni egy hétvégének, hogy előre tudjuk a kategóriánkon belül menni fog az adok-kapok, valamint benne van, hogy egy apró kis hiba is végzetes lehet a másodpercek tekintetében. Hiányoznak a Suzukik, Skodák és Ladák az E1-ből. Bízunk benne, hogy idővel bővülni fog a bajnokság és vele együtt a kategóriánk is. Autót ezért nem szeretnénk váltani, maximum akkor, ha már a technikát kiautóztuk, de jelenleg még úgy érezzük, van benne fejlődési lehetőség. 🙂

Ha jól ismerlek benneteket, akkor már csak a Nyíregyháza Ralin fogtok indulni, vagy van más verseny is tervben?

– Nyíregyháza sajnos idén kimarad az életünkből, legalábbis jelenleg nagyon úgy fest a dolog. Tervben van a Szilveszter Rallye is, valamint ha a környéken lesz lehetőségünk indulni, nem fogjuk kihagyni. Bízunk benne, hogy majd a 2021-es év minden versenyző számára mozgalmasabban fog telni, mint az idei.

 

Akiknek szeretnénk megköszönni a támogatást: – Harangi András (Szervizcsapat), Szálkai László (Szervizcsapat), Fazekas Attila (Fairium Kft, Insertus HR Kft, Fratelli Dekor Magyarország Kft, AGA Consulting s.r.o.), Starters E-Components Generators Automotive Hungary, Gőz Tamás (Trailer), Viki Körömszalon & Oktatóterem, Kronome Ákos (Motor), Csáthy Miklós (Váltó), Család!!! 

Comments are closed.