Mozgalmas, de annál sikeresebb szezont zártak

Az Oberling Krisztián – Mitnyik János páros 1,2 másodperccel maradt le az első helyről , de sajnos kaptak tíz másodperc büntetést egy lassítót “áthelyezéséért”, így a vége 11,2 másodperc lett. A srácok nem bánkódnak, hiszen amiért mentek, azt teljesítették, vagyis az éves értékelésben az előkelő második helyen végeztek a MARB Déli régió 3-as kategóriájában. Janival beszélgettünk az év utolsó versenye után. 

Az Orfű és Magyarhertelend között rendezett Hídépítő Rallye Sprinten fejeztétek be az idei MARB küzdelmeit. Halljuk, hogyan sikerült az év utolsó versenye.

– Sziasztok! 😊 Nos ismét egy jó versenyt tudhatunk magunk mögött. A reggeli rajt nem volt egyszerű, ugyanis leszállt a köd és a pálya második részében olykor csak az utolsó pillanatban tűnt fel egy-egy kanyar, szóval nagyon fontos volt a jó itiner, valamint a köd miatt csúszóssá vált az útburkolata, ami tovább nehezítette a körülményeket, de az a dolgunk, hogy minden helyzetből kihozzuk a maximumot és ez sikerült is. Az első gyorsot kategória harmadik idővel zártuk. A második gyorsot is óvatosabban kezdtük, de a pálya már szárazabb volt, így sikerült egy második időt autózni. A harmadik gyorstól aztán nem volt megállás és minden további gyorsot sikerült megnyernünk. Mindössze 1,2 mp-cel maradtunk le az első helyről, de kaptunk 10 mp büntetést egy lassítóért, így a végeredmény 11,2 mp lett. Egyáltalán nem bánkódunk, hiszen amiért jöttünk azt teljesítettük, vagyis megszereztük a 3-as kategória második helyét a Déli régiós bajnokságban. Eredményeink, egy abszolút tizenegyedik hely, a 3-as kategória második helyezése, illetve az FWD2 kupa harmadik helye.

Változatos év van mögöttetek, hiszen indultatok északon, délen, Rallye2-ben…

– Mozgalmas és sikeres szezonunk volt! 😊 Ahogyan egy korábbi interjúban is említettem, csak az Északi régió, valamint a Fehérvár Rallye volt az előzetes terveinkben, de az Oroszlány Ralival belecsöppentünk a Déli régióba és látva a ponttáblázat későbbi alakulását, megbeszéltük, hogy az utolsó Északi versenyt kihagyva, a Mecsek Ralival és az orfűi sprinttel zárjuk a szezont.

A sok verseny közül melyik maradt meg benned legjobban és miért?

– Természetesen a Székesfehérvár Rallye. 😊 Bakancslistás verseny volt és nagyon örültem, hogy végre sikerült rajthoz állni ezen a versenyen. 😊 Az Északi régiós pályák is tetszettek (bükkszentkereszti pályát kivéve) és essen néhány szó a Déli régióról is. Oroszlány ugye hazai pálya volt, a Mecsek Rallye pályái nagyon tetszettek, főleg a két gyorsos megoldás nyerte el tetszésünket. Az Orfű-Magyarhertelend sprint is tetszett. Tempós, lobogós pálya. beláthatatlan lassítókkal és terelőkkel! 😊

Szponzorok hiányában nehezen tudtátok elkezdeni az idei évet és igencsak képlékeny volt, hogy sikerül végigcsinálni az egész szezont.

– Drága sport, ezt mindenki tudja. Nehéz a mai világban szponzort találni, főleg egy olyan sorozatban, aminek a nevében az AMATŐR szó szerepel… Persze a hozzáértők (és akik hallották már ezt a „szlogent” 😊) tudják, hogy a magyar raliban mindenki amatőr, még az ORB-s versenyzők is. Profi versenyzők pl.: Kiss Norbi, Michelisz Norbi stb. Szerencsére néhány partner velem maradt azután, hogy eladtam a saját versenyautómat és tovább kísértek/kísérnek utamon. Nagyon köszönöm nekik. Természetesen a feljebb lépéshez további támogatók kellenének, ez nem titok.

Ki lehet jelenteni, hogy összeszoktatok és jó párost alkottatok Krisztiánnal?

– Úgy hiszem a végére egész jól összecsiszolódtunk. Sokat tanultam a navigálásról, de még sokat kell tanulnom, hogy pontosabban, precízebben tudjak diktálni. Főleg a technikás pályákon kell fejlődni, de remélhetőleg ezzel nem lesz gond.

Mit hozhat a közeli és távolabbi jövő számotokra?

– Minden évben elmondom, hogy a Szilveszter Ralin is szeretnék egyszer rajthoz állni! 😊 Ez idén sincs másképp, de ez megint csak arról szól, hogy lesz-e rá keret. 😊 Amennyiben sikerül összeszedni rá a pénzt, szerintem ott leszünk, de persze ez Krisztiántól is függ! 😊 Egyelőre nem tudom, hogy maradunk-e a MARB-ban, vagy feljebb lépünk. Ez mind pénz kérdése illetve, hogy van-e értelme, mert ha nincs kategória akkor felesleges!

Év végi eredményeink:

  • MARB Országos Bajnokság, 3-as kategória bajnokai
  • Északi régió: 3-as kategória bajnokai, 2WD P1 kategória bajnokai
  • Déli régió: 3-as kategória második helyezett, FWD2 kupa talán harmadik helyezett

Köszönjük családjainknak!!!

Köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok; Berki-Gipsz Kft.; Starfolia Autó És Épületfóliázás.

Bérautónkat biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás

Médiapartnerünk: RallyFeeling.hu

Comments are closed.