Most nem nekik állt a zászló

Bencs Zoltánék titkon reménykedtek egy hasonló eredményben, mint amit az Eger Ralin értek el, de a Vértes Rallye nem úgy alakult a számukra, ahogyan szerették volna. Zoltán állandó társa, Gábor, egy hirtelen jött betegség miatt nem tudta segíteni testvérét a verseny folyamán, mégis serleggel és értékes pontokkal távozhattak a Mór környéki pályákról, alkalmi navigátorával, Molnár Zsoltival. 

Az eredményesen sikerült Eger Rally után bíztatok a hasonló folytatásban a Vértes Ralin is?

Hazudnék, ha nem játszadoztam volna el a gondolattal, hogy ismét az abszolút ötben tudunk végezni, de a technikai sportokban bármi megtörténhet. Két kategória és márkatársam is helyi érdekeltségű volt, akik még gyorsan is mentek, tehát inkább nekik állt a zászló, ahogy szokták mondani.

Meglepődve láttuk, hogy a jobb 1-ben nem egy Bencs ül…

– Igen, sajnos Gábor lebetegedett a verseny előtti hétvégén és nem is lett jobban, így Molnár Zsoltit kértük meg, hogy helyettesítse, akinek amúgy az autó felkészítését is köszönhetjük már évek óta!

Volt egy kis időtök összecsiszolódni Zsolttal a verseny előtt?

– Mi már mentünk együtt régebben, csak fordítva, de én azt vallom, ahhoz, hogy egy páros jól tudjon együtt működni, legalább négy-öt verseny kell. Ennek ellenére szerintem nem volt gond.

Az első kört eléggé álmosan kezdtétek, ami meglátszott az abszolút helyezéseteken is, bár a kategóriában így is dobogón álltatok.

– Sajnos volt némi hangosítási problémánk, illetve egy kicsit bealudtam a verseny elején… Személy szerint én jobban szeretem a lassabb pályákat, ahol nem kell száz feletti átlagsebességgel lobogni végig, és nem árt, ha van benne kanyar is! 😁

A következő három gyorsaságin ezt a kategória harmadik helyet sikerült is megőriznetek.

– A harmadik helyet elég stabilnak éreztem végig és erre is koncentráltam, hiszen lesz még verseny az idei évben. Az ötödik gyorsaságin lett egy jobb hátsó defektünk, a hatodik gyorsaságit pedig teljesen elengedtük, mert mozgott a bal első féknyereg és elég kockázatosnak ítéltük meg, hogy siessünk.

Következik a Nyíregyháza Rallye, aminek a pályái nem ismeretlenek előttetek. Milyen versenyre számítasz?

– Mindenféleképpen jó versenyre számítok és remélem eredményesebbre, mint az utóbbi, legalábbis az abszolút értékelést nézve.

Támogatóink: Borsod Race Média Kft., Univer-Car Kft., Metal Sound Kft., DS Bolt Kft., Globál Electronika Kft., Tuti System (Molnár Zsolti), Autó 98 Bt., Pénzes Karosszéria.


Comments are closed.