Most lett teljes a csapatunk!

A KVP Rally Team kemény és harcos évet tudhat maga mögött az idei Rallye3 szezonban. Sajókazára még téttel érkeztek, hiszen több előkelő év végi helyezés is még elérhetőnek tűnt és ezért Dudi és Norbi mindent meg is próbált a versenypályán.

Izgalmakkal telin vágtatok neki a sajókazai versenynek és nem kifejezetten a pontvadászat okozta adrenalin emelkedésre gondolok…

Sikerült jól felkészülnünk a műhelyben és fejben is. Megvolt a kellő izgalom a pontvadászat miatt is, kötelező volt célba érni és pontot szerezni, mert csak abban az esetben várhatunk kupát az év végi elszámolásnál, de kétségtelenül benne volt a levegőben, hogy nem a rajtvonalra hanem a szülőszobára leszek hivatalos.

Éjszaka esett az eső és reggelre vizes volt a pálya ami az amúgy szárazon is kevés tapadással bíró szakaszon nem volt túl jó hír. Mennyire tudtatok alkalmazkodni ehhez?

Szerencsére nem feszélyezett, kicsit még lehetőséget is láttam benne, hogy egy esetleges esős versenyen még nagyobb esélyünk lehet az élmezőnyben autózni. Fejben már készültem egy utcai gumis stílusban autózáshoz, de erre az aszfaltra szárazon is maradhatott ez a verzió.

A verseny közepén volt egy nagyobb lyuk ami nem kifejezetten a szervezőknek róható fel. Akadt némi gumi problémátok is. Hogyan telt a versenynapotok?

A nézői rendbontás mindig szomorú, mert elrontják a saját és mások szórakozását is, megcsinálhatták volna egy kis kocsmában és nem bukunk ezáltal 2 gyorsot. A gumiproblémánk az életkorukból és a mi rutintalanságunkból, ez irányú tapasztalatlanságunkból adódott. Végül az utolsó gyorsra olyan gumit tettünk, amit minden szakirodalom ellenezne, erre a kocsi olyan stabilan és gyorsan egész nap nem közlekedett mint amikor ez felkerült. Ebből is tanultunk, de összességében elégedett lehetünk az eredményünkkel, a többieknek pedig csak gratulálni tudunk!

A pontokat már mindenki számolgatta fejben, milyen év végi eredményeket tudhattok magatokénak, valamint Orfűn a szezonzáró országos Rallye3 záró futamon elindultok-e?

Végeztünk egy fejszámolást, ami szerint az északi régió abszolútjában 4., a IV. Kategóriában 3., RWD2 kupában 2. helyen zárunk, de lehet nem vettünk mindent figyelembe. Várjuk a hivatalos matematikát, aztán meglátjuk, hogy örülhetünk vagy sem. Az idei rallye3-as szezonunkat már biztosan befejeztük, de dolgozunk egy esetleges Mikulás rallyen. Megfordult a fejünkben a Nyíregyháza Rallye utcai gumival, de oda a költségvetést nem tudjuk összerakni. Az idei évünknek így is örülhetünk, mert viszonylag sok versenyre eljutottunk és sikerekben is lehetett részünk.

A verseny végül mondhatjuk izgalom mentesen alakult, nem kellett a szülőszoba felé kanyarodni a KVP-vel. Kettő évvel ezelőtt a Legenden kérted meg Rencsi kezét, a 2019-es Legend gépátvételig már mondhatjuk teljessé vált a csapatotok, persze ezúttal nélkületek rajtolt San Marinoban a Rally ünnep. De ez érthető is…

Igen, mindent jól tudsz és nagyon jól mondtad, most lett teljes a csapatunk! Megérkezett a legfontosabb kis ,,alkatrészünk”! Aztán bízom benne, hogy az édesanyjával együtt nem fogják behúzni a fékemet és jövőre is sok versenyen találkozhatunk!

⁃ Köszönjük azoknak akik segítettek, hogy idáig eljuthassunk: M&M Technik Szerszámtervező és Fémmegmunkáló Kft., Technoline Homlokzatrendszer Kft., PBGA Kft., Cseró Járműcentrum Kft., Kálmán Bútoripari Kft., Főnixtuning, Tomiv Transz kft., RallyFeeling.hu, VizsiDesign, Hajóka János ev., EastMotorsport Kft., Badushow Hungary Uszodatechnika Bt.

Comments are closed.