Most ennyi volt benne

Bakonya Kupa 2018 – MARB futam

Vogel Adrienn – Notheisz Ivett (KIA Picanto)

Múlt hétvégén a Bakonya kupán vettetek részt, de mielőtt rátérnénk erre a versenyre egy kicsit foglaljuk össze az előző magyarbólyi versenyt.

– Tetszett nagyon a verseny, másodikok lettünk Ivettel a kategóriánkban – kezdi a beszélgetést Adrienn. Elég rövid volt a pálya, hamar meg lehetett tanulni. De azért volt jó néhány hely ahol vállalni kellett. Volt, hogy utolértük az előttünk lévőt és mikor már nagyon a nyakán voltunk be is forgott előttünk… Vártuk merre fog esni, de jól kiadta, könnyen kikerültük. De volt, hogy egy ember futott át előttünk… Na az nem volt vicces. Sajnos versenyben egy ilyen eléggé ki tud zökkenteni.

Kezdett már megszokni a rallye légkörét?

– Igen úgy érzem kezdem. Nagyon tetszik, hogy ennyi a változó körülmény. Sokszor változik az aszfalt minősége és összetétele. Hol jó a tapadás, hol kevésbé. De ez a szépsége a ralinak.

A Rally Café Racing színeiben álltatok rajthoz.

– Igen. Fontos, hogy egy jó csapatot válassz ahol jól érzed magad. Családias és baráti a hangulat a csapaton belül. Sokat tudnak segíteni nekünk, rengeteg tapasztalatuk van. 🙂

Hogyan foglalnád össze a versenyeteket?

-Az előző versenyen mindenki mondta, hogy a Bakonya Rally az teljesen más lesz, mint ami eddig volt. Nagyon technikás a pálya és tempós. És valóban az. Már a pálya felírásnál nagyon élveztem. Ebben a pályában szinte minden meg van ami a ralihoz kell. Sok gyors kanyar, emelkedő, lejtő, tempós elnyújtott kanyarok, felhordás és szűk csiki-csuki. Imádtuk! Kár, hogy csak öt gyors volt és hogy nem hosszabbak.
Végig nagyon izgalmas és szoros volt a nap. Az utolsó gyors előtt egy tizeddel voltunk másodikok. De végül nem tudtuk megőrizni pozíciónkat és lecsúsztunk a harmadik helyre. Pedig jót mentünk. Jók voltak a kigyorsítások és a féktávok is. Nem vagyunk csalódottak mert a harmadik hely is jó eredmény így elsőre. Egyenlőre összetettben vezetjük a kategóriánkat. Bár a következő versenyen sajnos nem tudunk részt venni, ütközik a pályaversenyemmel. De nem fogjuk feladni a harcot. 🙂

Az abszolútban igencsak előkelő helyett szereztetek, illetve a kategóriában is megcsíptetek egy dobogós helyett!

– Próbáljuk kihozni magunkból a maximumot. De azért figyelünk a biztonságra is. Ez a tanuló évem, nem szeretném túlvállalni. Még szokom a tapadást és az autó mozgását az egyenletlen felületen. Úgy érzem versenyről versenyre többet merek vállalni és Ivett nagyon jó partner ebben. Mindig kikérem a véleményét, hogy milyen volt az adott gyorsasági. Szerinte hol tudok még fejlődni. És Tőle azt is várom el ha valami rossz, vagy kevés akkor mondja el. Nem fogok megsértődni. Ebből tanulok.

Mi a helyzet az idei évben a pályaautózással?

Győzelem a Hungaroringen.

– Nagyon jól indult a szezonunk a Hungaroringen. A Magyar közönség előtt sikerült egy harmadik és egy első helyet szereznem. A Red Bull Ringen már nem úgy álltak össze a csillagok. Ott egy ötödik és sajnos egy hetedik helyet szereztem. A második versenyen az első sorból rajtoltam a második rajtkockából. Rögtön az első kanyarban úgy belém jöttek, hogy felraktak a rázókő mögötti hurkára ami miatt két kerékre álltam, majdnem felborultam. Mire visszaérkeztem négy kerékre már öten elmentek mellettem… Sajnos a kormány elment. Próbáltam rajtuk maradni de az összes kigyorsításon veszítettem. Csak féktávon tudtam rajtuk hozni egy kicsit. A verseny után kiderült, hogy a lengőkarom elgörbült. Végül hetedik lettem. Remélem a következő verseny Poznanban szerencsésebben alakul. Bár az nekik a hazai verseny, biztos nem lesz könnyű dolgom.

Szeretném megköszönni a támogatóimnak, hogy lehetővé tették részvételemet a Bakonya Rallyn. A csapatomnak a jól felkészített autót, Ivinek a navigálást. Valamint Köszönöm a szurkolást mindenkinek. A szervezőknek és munkatársainak a munkát. A médiásoknak a remek fotókat és felvételeket.

Comments are closed.