Minél többet szeretne nyerni, de ez így normális, ha az ember versenyzik, nem?

Második helyen végzett a Sajókaza – Felsőnyárád között rendezett Rallye3-as versenyen az országos értékelést vezető Janovich Roland és Csáthy Miklós páros, akiknek ez a helyezés is elegendő volt a Rallye3 országos bajnoki cím megszerzéséhez. Rolival beszélgettünk a verseny után. 
Sikerült az abszolút Rallye3-as bajnoki címet megszereznetek az elmúlt hétvégén.

– Sziasztok! Igen, Sajókazán voltunk és sikerült az éves összesített első helyet megszereznünk.

Gondoltál már erre, amikor elindultatok a verseny előtti napokban otthonról?

– Persze, ahogy az év vége közeledik egyre jobban el voltunk foglalva azzal, hogy ez a rengeteg munka és befektetett energia vajon mire lesz elég. Szerettünk volna minden tőlünk telhetőt megtenni és a legjobb eredményt elérni.

Egy pár mondatban beszéljünk a versenyről is, ahol is az első helyre nem volt most sok esélyetek, viszont a bajnokság szempontjából fontos pontokat sikerült megszereznetek a biztos második helyezés megszerzésével.

– Ez a verseny is nagyon tetszett nekünk, csak azt sajnáltuk, hogy két gyorsasági a körülmények miatt etap lett. Sosem voltunk még ezen a pályán, először a szombati napon hajtottunk át rajta. A felírás alatt tudatosodott bennünk, hogy a nagyon jó minőségű burkolat rettenetesen csúszik, valóságos jégpálya. A versenyt most egy másik stratégia szerint indítottuk, hiszen az északi régióban már nem lehettünk bajnokok, így biztonsági gyorsokat mentünk, nem akartunk semmit kockára tenni. Autóztunk egy jóízűt és közben tapasztalatot gyűjtöttünk. Szeretnék gratulálni megint a többieknek, Szabiék, Buksiék és a többiek is nagyon jól mentek!

Tavaly ilyenkor gondoltál arra, hogy egy év múlva magyar bajnok lehetsz?

– Azt hiszem ebben a kérdésben a csapatunkat kell előtérbe helyezzem. Egy éve ilyenkor mi már majdnem egy éve dolgoztunk éjt nappallá téve, mert eldöntöttük, hogy ezzel a csapattal bajnokságot fogunk nyerni valamikor és nagyon örülünk, hogy ilyen gyorsan jött ez a siker. Ez egy szenzációsan jó csapat, keresve sem találnék jobbat! 🙂 Itt mindenki a szívét-lelkét kiteszi és nem csak a versenyeken, hanem előttük és utánuk is! Ezt az egészet nekik köszönhetem, nélkülük ennek a fele sem jött volna össze.

Melyik volt az idei évetek legnehezebb és a legkönnyebb versenye?

– A legnehezebb versenyünk idén Bózsva volt, több tényező miatt is. Ahogy a pályák nagy részén, itt is idén voltunk először, ami ilyen szempontból nem volt különleges, mégis elég nagy kihívást jelentett. A bózsvai futam az év leghosszabb versenye volt, kilenc gyorsasági szakasszal, ötven kilométeres össztávval, murvás szuper-speciállal. Erre ráadásként még a változó időjárás is rátett, néha esett, máskor száraz volt. Itt a verseny elején felépített előnyünket egy lassító rombolás elvette, így lecsúsztunk az első helyről… A legkönnyebb versenyünk talán a legutolsó Sajókazán rendezett volt. Biztonságos beérés volt a célunk mindvégig, semmiféle problémánk nem akadt, gördülékenyen ment minden, ezek mellett szeretünk csúszós talajon autózni, kicsit hasonlított ez a téli „hóautózásokra.”

Északi bajnok már nem, de déli még lehetsz. Foglalkoztat ez a gondolat?

– Persze! 🙂 Természetesen minél többet szeretnék nyerni, de ez így normális, ha az ember versenyzik, nem? 😀

Bár még nagyon friss az élmény, de a jövődet befolyásolhatja ez a bajnoki cím?

– Erre még nem tudok válaszolni, az évnek még nincs vége, ez egy hatalmas öröm, nagy eredmény, azt hiszem még fel sem fogtam igazán! 🙂

Szeretném itt felsorolni az egész csapatot egyenként, óriási köszönettel tartozom nekik! Májkinak a támogatást, az egész éves segítséget és a kocsi teljes hajtását, hibátlanul működik egész évben profi munkát végez rajta! Somának az egész csapat vezetését, a versenymérnöki segítséget és a motort, valamint a motor programozását. Öcsinek és Márkónak az állhatatos, precíz és villámgyors munkát, ami mindig 100% -os, sosem hibáznak, ha esik, ha fúj, az autó tökéletesen le van szervizelve. A szerviz Bazsival és Ternóval teljesedik ki, rengeteget tesznek hozzá, nem tudok elég hálás lenni, hogy a nagy távolság ellenére is legtöbbször megoldják, hogy a versenyen ott legyenek és segítsenek.

#maximal_crew


Comments are closed.