Mindkét szerepben helyt kell állni 2019-ben!

Tavaly év végén egy a pályafutását felölelő riportot készítettünk Szegedi Máté, ifjú navigátorral. Akkor múltról, jelenről és távolinak tűnő jövőről beszéltünk. Azóta eltelt pár hónap és a malomkerekek nem őröltek hiába. Az akkor kitűzött célok közül jó pár megvalósulni látszik az idei évben. Ezekről kérdeztük Mátét. 
Mi újság feléd, hogy telnek a napjaid?
 
Köszönöm szépen! Mozgalmas napjaim vannak hál istennek. Márciusban három versennyel kezdem meg a 2019-es szezont. A hétköznapi munka mellett elég komoly feladat mindent összeegyeztetni de úgy tűnik siker.
 
Tavaly ott fejeztük be, hogy jó lenne visszatérni a volán mögött és valami R5-öst kipróbálni legalább a jobboldalon. Orfűn jártál múlt hétvégén valami hasonló céllal. 😎
 
Igen, így fejeztük be, és szerencsére a jövő idő jelenre változott. Még kicsit hihetetlen is, hogy Orfűn egy Hyundai i20 R5-tel kezdhettem a szezont és úgy tűnik a volán pörgetés is összejön, de ne szaladjunk ennyire előre. 
 
Hogyan sikerült a próba? Mennyire tetszett Zsolti és az R5? És persze te Zsoltinak és az R5-nek? 😀
 
Zsolti jó képű, de Nekem inkább a lányok tetszenek és van is barátnőm 😀 Viccet félretéve, nagyon jó volt minden. Az autó szenzációs élmény még a Mitsubishiből átülve is. Ízig vérig versenyautó, érezni, hogy ezt tényleg erre építették a gyárban. Zsoltival hamar közös nevezőre jutottunk szerintem, ahogyan a szervizesekkel is. Nem titok, hogy a csapatból Ungvárszki Milán és apukája jó barátom, illetve Bosch Petivel is jó a viszonyunk. Részben nekik is köszönhetem, hogy beülhettem, hiszen Ők ajánlottak be Zsoltinál. Talán nem okoztam csalódást nekik sem. Az új pilótámban az tetszett, hogy tudatosan építette fel a futamot, mindig állítgattunk az autón, és így gyorsról-gyorsra javultunk. Soha nem akarta túlvállalni magát. Én mindig kérdezgettem tőle, hogy esetleg változtassak-e a ritmuson, vagy valamit másképp kér-e. Erre az volt a válasza, hogy ez így tökéletes neki. Ez megnyugtatott. Hamar összeszoktunk és az R5-nek is tetszhettünk, mert nem hagyott cserben minket, nagyon jól muzsikált.
Lesz-e folytatás és közös programotok az idén Zsoltival?
 
Mivel jól éreztük magunkat a versenyen, és jól tudtunk együtt dolgozni, így az évet együtt tervezzük itthon, Rallye1-ben. Minden futamon részt veszünk, kivéve a Veszprém és Nyíregyháza Ralin, azon tervek szerint nem indulunk, mert az autó ki lesz adva bérbe. Viszont a romániai Hargita Rally tervben van, Zsoltinak már volt szerencséje indulni ezen a versenyen.
 
Hétvégén Lyukóbányán Rallye3-as futam és már nem titok a nevezési listán szerepel a neved…
 
Igen, jelenleg előfutunk Hargitai Ákossal. Tíszí barátommal készítjük fel az autót, amit nagyon köszönök neki, mindig önzetlenül segít. Szeretném magamat jól érezni és inkább szokni a BMW-t. Nem akarok harcolni másokkal és az idő ellen sem. A kis ördög azért motoszkál bennem és úgy tervezem, hogy egy kört slick gumival megyek majd, hogy tanuljam, mert eddig semmi tapasztalatom nincs vele a kormány mögött. Egy kört pedig utcai gumival kapartatunk végig, hogy a nézők is élvezzék, mert az előfutókat mindig keresztbe csúszva várják. 🙂 Később lennének ezzel komolyabb terveim is mezőnyben, ha a támogatói háttér úgy állna össze ahogyan azt szeretném.
 
Van még valami ralis feladatod az idén? 🙂
 
Igen, lesz még feladat. Ifj. Kiss Lacival is fogunk együtt dolgozni, vele megyek tesztelni majd március 27-én. Kicsit megmozgatjuk a Ford Fiesta R5-öst, hiszen a téli szünet alatt átesett egy teljes revízión és minden friss fejlesztést megkapott az új ruhába öltöztetett versenyautó. Köszönöm neki is, hogy fantáziát látott bennem és, hogy segíthetem a felkészülését. Meg még ki tudja mit tartogat a jövő. Remélem év végén sok mindenről tudunk majd még beszélgetni.
Akkor végül is az R5 pipa, a BMW és volántekerés pipa. Szövögeted már az újabb álmokat? 🙂
 
Én azt gondolom, hogy az embernek mindig kell, hogy legyenek céljai, álmai. Én sose gondoltam, hogy ide eljuthatok. Orfűn is az R5-tel amikor gurultunk sisak nélkül a gépátvételre kicsit el is érzékenyültem legbelül. Álomszerű volt. De ezt üzenem is mindenkinek, hogy merjenek nagyot álmodni, merjék megvalósítani az álmaikat, de persze tegyenek is érte. Vannak akik azt mondják, hogy milyen szerencsés vagy. Egyrészről igen, de ennek hátterében nagyon sok munka, lemondás és legfőképp alázat van. Nekem is van még álmom, nem titkolom, de nem vagyok telhetetlen. A rallyn kívüli magánéleti dolgaimmal is foglalkozni kell, ott is vannak célok, feladatok, amit közösen kitűztünk a párommal. Nem akarom, hogy a versenyzés rovására menjen.
 

Végezetül szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki hisz bennem, aki támogat, aki segít az előre jutásomba. Köszönöm nekik és nektek is!

Mi köszönjük, hogy helyet kaphattunk az autód oldalán és közösen segítjük egymást!

 

Korábbi cikkünk Mátéval
Képek: Győrfi Dávid

 

Comments are closed.