Mindig történik valami

A sajnálatosan rövidre sikerült Székesfehérvár Rallye után, a Veszprém Ralin nem indult a Bencs testvérpár, a Baranya Kupán viszont már rajthoz álltak, hiszen szükségük volt a pontokra. A versenyen semmi extra nem történt a srácokkal, de a második helyet sikerült begyűjteni a kategóriában. Zolival beszélgettünk a versenyen történtekről és a bajnokság esélyeiről. 

A Miskolc Ralin aratott kategória győzelem után a Székesfehérvár Rallye nem sikerült számotokra a legjobban…

– Sajnos nem. Egy műszaki hiba miatt kellett feladnunk a futamot. A bal első kerekünk úgy döntött, hogy külön utakon szeretne tovább menni és szó szerint elhagyott minket.

A Veszprém Ralin pedig nem szerettétek volna kitenni az autót a murvás pályák megpróbáltatásainak.

– Sokat gondolkodtunk, hogy mi legyen, de inkább az autóval foglalkoztunk Fehérvár után és inkább kihagytuk. Nem akartuk átalakítani a futóművet, leburkolni az autó alját egy verseny miatt.

Hogyan készültetek a Baranya Kupa pályáira?

– Tavaly mentem rajta először és mivel kiestünk és kihagytunk, így nem volt kérdés, menni kell. Semmi extra, csak annyit, mint a többire. Jól felírtuk, aránylag sokat is tudtunk menni rajta magunkhoz képest. Az autót Tuti bácsi jól felkészítette és ennyi.

Az első napi gyorsasági szakasz után a második helyen vártátok a másnapot. Hogyan keltetek szombat reggel? Mindent a győzelemért, vagy a biztos célba érés volt a fő szempont?

– Hát sajnos hibáztam pénteken és nem is mentem túl jól az első szakaszon, így elég nagy hátránnyal kezdtünk szombaton. De inkább a cél fontosabb volt, úgy gondolom így utólag.

Szombaton a váltakozó időjárás nehéz feladat elé állította a párosokat. Ti hogyan alkalmazkodtatok a körülményekhez?

– Rosszul. Sikerült rossz döntést hoznom a gumikkal kapcsolatban és a gátlók beállítását is elnéztem. A második körre minden helyreállt.

A második hely végig biztosnak tűnt, de az első hely sem volt elérhetetlen a számotokra.

– Igen jól látod, hisz ezért szeretjük a ralit, mindig történik valami. A kategória társak hibáztak és büntetés kaptak, így elérhetővé vált az első hely is. De ez azért nem ilyen egyszerű, hiszen ők is remek autóversenyzők és nem hagyták magukat.

Úgy látszik nagy harc lesz az 5-ös kategória bajnoki címéért köztetek és a Várnai Dávidék között. Mindkét hátralévő Rallye2-es versenyen indultok a minél több megszerezhető pont reményében?

– Nagyon szeretnénk, de az előttünk álló Salgó-Ózd ralira koncentrálunk, utána meglátjuk.

Borsod Race Média Kft., Univer-car Kft., Metalsound Kft.

Comments are closed.