Mindig másokhoz méri magát

Vogel Adrienn az Oxxo Racing Team versenyzőnője remek szezont tudhat maga mögött a KIA Lotos Race 2017-es bajnokságában. A tavalyi év zárásaként a Szilveszter Ralin próbálgatta magát és a Kia Picanto-t a Hungaroring belsőn. 

Milyen érzésekkel tekintesz vissza a 2017-es évre?

Remek szezon volt. Rengeteg tapasztalatot szereztem versenykörülmények között, ami a jövőben nagy hasznomra fog válni. Jó volt a csapatom, jók voltak a versenyzők, a srácok egy kicsit sem kíméltek minket csajokat. Valamint én még életemben nem találkoztam olyan szériával, ahol ennyire figyelnek arra, hogy az autók teljesen egyformák legyenek. Minden verseny után szétszedik őket, mérlegelnek. Versenyek előtt computert cserélnek és ha szabálytalanság van, azonnal kizárnak. Például a cseh versenyen Most-ban az első helyezettet az utángyártott szélvédő miatt zártak ki. Pedig előnyhöz nem jutott vele. Az autónak versenyzővel együtt 950 kg súlyhatára van.

Elégedett vagy az elért eredménnyel, vagy több is lehetett volna a szezonodban?

Az összetett eredményünk lehetett volna jobb, még a dobogó is meg lehetett volna, de sajnos sok volt a balesetem, ami kiesést is eredményezett és sok pontot veszítettem. Ez benne van! Amire büszke vagyok, hogy Monzában, ami nagyon gyors pálya, nekem volt az abszolút leggyorsabb köröm a hétvége alatt. Ezért egy kupát is kaptam és tudni kell, hogy a széria 12 éves fennállása óta még soha nem nyerte meg lány ezt a díjat.

Az OXXO Racing kötelékében versenyzel. Mekkora biztonságot tud nyújtani a csapat a versenyzésedhez?

Egész pontosan a Sun Aqua Kia Racing Teamnél versenyeztem. Bár Jobbágy Ákos itt is a csapatfőnök és ebben ő nagyon jó. Nagy múltja és tapasztalata van a motorsportban és kiváló meglátásai vannak. Hasznos tanácsokat ad, amit kamatoztatni tudok a versenyek és az időmérők alatt. Sokat köszönhetek neki.

Múlt héten a Szilveszter Ralin láthattunk versenyezni a KIA Picanto volánja mögött. Nem volt furcsa a pályán, hogy nem zsongtak körülötted az ellenfelek?

Hiányoztak. 🙂 Én ilyenkor is másokhoz próbálom mérni magam. Itt az volt a cél, hogy célba érjünk, valamint a Sprint kategóriából minél több versenyzőt próbáljak megelőzni. Ami azért volt nagy feladat, mert ugye a kis Picantom 100 lóerős, a többieké meg 150-től kezdődött. 13 versenyzőből hetedik lettem. 🙂 Kategóriámat pedig megnyertem.

Milyen érzés volt, hogy az anyósülésről “duruzsolnak” a füledbe?

Érdekes. Nehéz megszokni. De örültem, mert a bátyám ült mellettem. Ez volt élete első versenye és nagyon élvezte. A versenyeim alatt Ákossal szoktunk rádiózni, de ő elég ritkán szól bele a versenyzésembe, így azért nem megszokott a folyamatos beszéd. No meg a raliban teljesen át kell adnod magad a navigátor irányításának. Na ez a nehéz feladat.

Mit hozhat a 2018-as év Vogel Adrienn számára az autósportban?

2018-ban is a Kia Lotos Race versenyein veszünk részt. A nyitó versenyünk, ha minden igaz, a Hungaroringen lesz a WTCR betétfutamaként április 29-30.-án. Ezen kívül még öt ország versenypályáit látogatjuk meg. 20 versenyző lesz, ebből 18 srác és ketten vagyunk lányok Petrával.

Elsősorban szeretném megköszönni a Bau System 92 Kft.-nek, aki lehetővé tette, hogy részt vegyek a Szilveszter Ralin. A csapatomnak a jól felkészített autót, a bátyámnak a navigálást. Valamint köszönöm a szurkolást mindenkinek. A szervezőknek és munkatársainak a munkát. A médiásoknak a remek fotókat és felvételeket.

Comments are closed.