Mindig jó a Mecsekben versenyezni!

A kissé kaotikus időjárás ellenére is egy újabb értékes győzelmet aratott a Baranya Kupán a Merencsics Árpád – Laboncz László páros! Nehéz verseny volt, de a srácok élvezték minden pillanatát. A Solid Racing Team párosa ezzel az eredménnyel a Mitropa Rallye Kupa Historic bajnokságában is átvette a vezetést. Árpival beszélgettünk a verseny utáni napokban.

A Velenje Rallye óta mi történt veletek?

– Volt verseny azóta, megjártuk Toszkánát, sajnos inkább kevesebb, mint több sikerrel, mivel abszolút első helyről kellett feladnunk a versenyt. Most pedig hazai pályán versenyeztünk a Baranya Kupán.

Vártad már a hazai versenyt?

– Természetesen igen, mivel mindig is szerettem a Mecsekben autózni és versenyezni is. Igazi rali pályák, illetve tudvalévő dolog, hogy itt kezdtem a pályafutásomat is 2005-ben. Nagyon jó emlékek fűznek ide.

Az első napon egy városi prológ és kettő gyorsasági várt rátok.

– Így van, a prológ egy megszokott pontja a Baranya Kupának, az első-kerekes autónak annyira nem jó, de mindent megpróbáltunk megtenni, hogy csússzon az autó hátulja! Az esti gyorsaságikon egy elektromos probléma hátráltatott kissé minket. Meg tudtuk oldani az esti szervizben, így bizakodva vártuk a szombatot.

Másnap viszont végig nagy harcban voltatok Schuck Janival, még végül ők feladták a versenyt.

– Igen, volt olyan szakasz, ahol 0,1 másodperc (!) különbség volt eredményben köztünk. Jó kis csata volt, viszont nagyon sajnálom, hogy kiestek Janiék, mert egyáltalán nem érdemelték meg! Remélem legközelebb végig küzdjük közösen azt a versenyt, ahol mindketten rajthoz állunk. Így viszont nekünk sikerült megnyerni a verseny Mitropa Historic abszolút értékelését, illetve a Magyar értékelés RC7 kategóriáját. Eszméletlenül boldogok vagyunk, főleg az olasz kiesés után ez egy felvillanyozó eredmény lett.

Ha jók a számításaink, ezzel a győzelemmel átvetted a vezetést a bajnokságban!

– Nagyon jól informáltak vagytok! Ha jól számolunk, akkor most egy ponttal vezetem az abszolút értékelést és a Laci is vezeti a navigátorok értékelését, ezután a verseny után.

Tudvalévő, hogy a Suzuki mellett már építettetek egy Lancia-t és most már egy Lada VFTS is a garázsban várja a sorsát.

– Így van, a Lancia egy nagy projekt volt a részünkről, rengeteg áldozattal. Viszont tavaly adódott egy lehetőség (és természetesen kicsit járt az agyunk is) és megszületett az ötlet, hogy csináljunk egy teljesen Historicos homológ VFTS-t. Az az igazi tudod, mindenhol alumínium elemekkel. Ez nemrég készült el és már a közösségi médiában is bemutatásra került. Nem titkolt célunk, hogy ezzel az autóval versenyezzünk a későbbiekben Historicban! 🙂

Szeretném megköszönni a csapatunknak, hogy munkájukkal hozzájárultak a hétvége sikerességéhez, édesapámnak a támogatást, illetve a partnereinknek, hogy lehetővé tették, hogy elérhessük ezt a gyönyörű eredményt!

Árpiék idei Mitropa Kupás kalandjai megfilmesítve! Comments are closed.