Mindig álma volt, hogy versenyezhessen

Kijelenthetjük, hogy Erdélyi Dávidék családjában, régen is gyakori program volt a rali versenyekre járás. Nem csoda tehát, hogy Dávid is megfertőződött ezzel a szenvedéllyel. Eleinte navigátorként, majd az idei év elejétől már a bal oldalon próbálkozik a Historic mezőnyében. A Baranya Kupa után beszélgettünk. 

Első interjú veled az oldalunkon. Mit kell tudniuk az olvasóknak Erdélyi Dávid eddigi ralis múltjáról?

– Igazából négy éve kezdtem el versenyezni Péter Pál barátommal, először csak MARB versenyeken navigáltam, azután volt lehetőségem több Rallye2 és ORB versenyen is navigálni. Több pilótával is mentem és sikerült hasznos tapasztalatokat szerezni a jobb oldalt. De az álmom mindig az volt, hogy én vezessek.

Miért pont a Rallye és mely versenyzők voltak rád a legnagyobb hatással?

– Még gyerekkoromban édesapám által fertőzött meg a benzingőz, ő még a régi túrás időkben is versenyzett, aztán Rallye2-ben indult. Így mondhatni családi program volt a ralira járás, szerelés.

Mi történt veletek az Eger Ralin?

– Az Eger Rallye életem első versenye volt a bal oldalt, Varga Kristóf navigálásával, így számomra a célba érés volt az elsődleges és a kilométer gyűjtés. Jól indult a verseny, de jött a szuhai gyors, ahol egy defektet sikerült összeszedni, ami szétverte az autó bal elejét. Sikerült a szervizparkba bemenni, ahol hosszabb javítás után másnap szuperralival sikeresen célba tudtunk érni.

Hogyan készültetek a Baranya Kupa “legendás” mecseki pályáira?

– A Baranya Kupát nagyon vártuk a legendás gyorsaságik miatt is. Ezek a szakaszok egyszerűen fantasztikusak, igazi rallye pályák.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Jól indult a verseny, jó ötlet volt, hogy a prológ után már rögtön volt élesben is egy gyors. Megbeszéltük Rolanddal, hogy óvatosan megyünk, a célba érés a cél. Aztán reggel esett az eső, amitől először kicsit féltem a tapasztalatlanságom miatt, de így utólag azt mondom, hogy már szeretek esőben menni. Hosszú és fárasztó verseny volt. Volt egy kis gyújtás problémánk az utolsó gyorsokon, de szerencsére bevitt minket a kis Golf a célba.

Sikeresen célba értetek és még Kupát is sikerült hazavinnetek!

– Gratulálok mindenkinek, aki célba ért!

Köszönöm a barátnőmnek és a családomnak, hogy mindenben támogatnak, Rolandnak a navigálást, Palkónak a sok segítséget és mindenkinek, aki egy kicsit is segített. Salgón találkozunk!

Comments are closed.