Mindent megtettek, hogy elrontsák a saját versenyüket

Bár az ellenfelek technikai hibái is kelletek hozzá, de Német Gábor és Adorján Szabolcs párosa megnyerte a Peugeot 208 Kupát az Eger Ralin, amivel egy újabb lépést tettek a bajnoki cím megszerzése felé. 

Adorján Szabolcs: Elég hosszú és fárasztó volt az első nap – mondta kicsit fáradtan a navigátor péntek este. – Voltak apróbb dolgok, amik miatt mehettünk volna még gyorsabban, de összességében azt kell mondjam, jól sikerült az a két gyorsasági. A beállításokon még kicsit finomítunk, de most már azért komfortos az autó. Az első körben még nagyon mozgott a hátulja, úgyhogy még egy kicsit óvatosabban kellett menni. A második már közel volt a jóhoz beállításban. Alapvetően csak saját magunkkal foglalkoztunk, aztán megnéztük, az mire elég. Nyilván ez megnyugtató, úgyhogy nyugodtabban fogunk aludni, de holnap is a saját tempónkat fogjuk menni, azt amit tudunk, amit gyorsnak és biztonságosnak ítélünk. Nem akarunk beosztani igazából, megyünk a saját tempónkban és megnézzük, hova elég. Nyilván fél szemmel azért nézzük a Fordokat is, bár ők ezeken a pályákon gyorsabbak. Nekünk a rövid váltó kötelező a Peugeot Kupában, ez azért nem előny a Fordokhoz képest, de nézzük őket fél szemmel.

Német Gábor: Mindent megtettünk azért, hogy ezt a versenyt elrontsuk, de tényleg, szó szerint. A szombat reggelünk az kritikán aluli volt, azt gondolom nyugodtan kijelenthetjük. Sajnos az első gyorson megforogtunk. Úgy döntöttünk kemény gumival megyünk ki már az első körre is, ahol kicsit több volt a néző, gondoltam, hogy nagyobb lendülettel oda érkezünk, a kézit ráhúztam, egy gondolattal tovább tartottam a kezem rajta, hát elég amatőr volt, inkább a kijövetel, hogy ezt nem tudtuk megoldani fél perc alatt, úgyhogy ebből is tanulunk, hogy ilyet nem szabad csinálni. A következő körben a rajtban, ugyanazon a szakaszon, volt egy korai rajtunk, azért kaptunk még tíz másodpercet, úgyhogy tényleg mindent elkövettünk, hogy elrontsuk a versenyt. Egész nap azon dolgoztunk, hogy ezt a hátrányt le tudjuk dolgozni. Ákosék nagyon jól mentek a szombati nap folyamán, le a kalappal előttük, nagyon nehezen fogyott a különbség. Nem is lett volna meg az első hely, úgyhogy sajnáljuk, hogy ez így alakult. Minden jó, ha a vége jó, ugye szokták mondani, most tényleg így, nekünk jól jött ki a lépés, az utolsó két gyorson megtettünk mindent, azért hogy siessünk, aztán hátha sikerül. Végül sikerült, de ehhez Ákosék balszerencséje is kellett. Ettől függetlenül megnyertük a Peugeot Kupát és nagyon örülünk, hogy karcmentesen itt vagyunk a célban. 

 

Comments are closed.