Mindent beleadtak

Szabó Zsolt és Polereczki Ramóna elégedetten fejezte be az idei bajnokságot Orfűn. Nem törték össze magukat egyik versenyen sem, a kisfiúk is látta őket versenyezni, jó eredményeket is értek el, és a kategóriájukban is egyre jobb volt a hangulat. Mi kellhet még? Zsoltival összegeztük az utolsó versenyt és a 2019-es bajnokságot. 

Becsukott szemmel is letalálnátok már ezen a pályán?

Hát sokat járunk Orfűre és a környékre, eltalálok rajta, de ha lehet, inkább nyitva tartom a szemem. Viszont az újdonság, hogy kevesebb volt a lassító, szerintem kimondottan jót tett a pályának.

Nagyon kiegyensúlyozott versenyzést mutattatok be, pedig azért akadt hátráltató tényező…

Igen, volt két ugyanolyan irányú gyors, hogy egy tized volt a különbség a két mért időnk között. Ez azt mutatja, hogy nincs már bennünk több. Elejétől beleadtuk a maximumot, ez kintről is látszódott. A második gyorsaságin az utolsó kitérős lassítóban amikor gázt adtam, a kitekert kormány majdnem felrántott minket a gumira és ahogy utánanyúltam meghúzott valamit a csuklómban, és könyékig fájt utána már egész nap. De ez ilyen, a kedvem nem vette el, egy-egy kanyarban, ha épp eszembe jutott kicsit pihentettem.

Élvezted a sötétben való versenyzést?

Igen, reggel taknyon kezdtünk és szerencsére tudtunk menni sötétben. A ködöt hiányoltam, meg egy kis sarat. Másfél órát álltunk az utolsó rajt előtt, mert a licenszesek jöttek oda-vissza, így a feltételek legalább mindenkinek azonosak voltak, így hát korom sötétben mentünk az utolsón. Élveztük, rég mentünk már lámpasorral. Azt is élveztük, hogy a várakozóban a fél 3-as kategória a mi autónkból irtotta a büdös bogarakat, mert amint kisütött a nap előjöttek minden zeg-zugból, így nem unatkoztunk abszolút. Meg is kaptuk, hogy azért sietünk ennyire, hogy minél kevesebbet üljünk együtt ezekkel a dögökkel.  😊 (A Konyári Petikének meg az Oberling Krisztiánéknak fogunk küldeni egy párat postán karácsonyra. 😊 )  

A végére azért csak sikerült felkúsznotok a kategória harmadik helyére!

Egész nap a negyedik helyen álltunk, mely állás tükrözte az erőviszonyokat a kategória elejében. Egy megérdemelt, harcos negyedik hely volt. Sajnos az utolsó pár száz méteren Téczely Tomi alatt megállt a Skoda és így kerültünk a harmadik helyre. Az utcai gumis Street Kupában a második helyen végeztünk, sajnos a felszáradó pályán kijött az a 30-40 LE különbség a Suzuki és Kovács Roli Ladája között, így a negyedik gyorsaságitól átfordították az állást és megelőztek minket, így ők lettek a Street Cup bajnokai, amihez ezúton is szívből gratulálunk. Jó év volt a Street Cup-ban is, nagyon jó meccsek voltak!  

Ha visszatekintesz az idei bajnokságra, elégedett vagy?

Alapjából véve elégedettek vagyunk igen. Abból főztünk amink volt. Össze se törtük magunkat, volt kint a kisfiúnk is megnézni minket, jó eredményeket is értünk el, jó hangulat lett a kategórián belül az év végére. Mi kellhet még? Reméljük, hogy ez jövőre is így marad, sőt még jobb lesz. Csak legyenek itt délen is versenyek ugyanígy. Építkezünk most a télen egy kicsit, hogy közelebb tudjunk kerülni a kategória legelejéhez. Szeretnénk borsot törni jövőre az Owen Wilson frizurás bajnok orra alá. 😊

Remélhetőleg a jövőben az itt látható létszám lesz a minimum a kategóriátokban és benneteket is megtalálunk majd a nevezők között!

Ámen!  

Köszönjük támogatóink töretlen bizalmát: BASE-INVEST KFT., ÁGI-FON KFT., BG MÉRNÖK ZRT., KONSTRUKTOR-ÉPÍTŐ KFT., PLAN-DENT KFT., PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI ZRT., VIRIDIS-ÉRTÉKADÓ KFT., badogosuzletpecs.hu. Köszönjük ezúton is Guzi János barátom egész éves segítségét, a Mecseksport Egyesület támogatását.

Comments are closed.