Mindenki gondol, amit akar!

Pénteken még árkot jártak, szombaton viszont már robogtak az idei Baranya Kupa célja felé, majd az utolsó gyorsasági előtt már csak reménykedtek a célba érésben. Morber Attilával beszélgettünk az “előfutásuk” kalandjairól.

A tavalyi év végén még arról volt szó, hogy eladósorba kerül a Suzuki.

– Igen, eladó volt a kocsi. Volt jelentkező, de pénzt senki nem hozott. Kibérelni szerették volna, de arra nem adom ki. 

Eltelt több mint fél év. Nem hiányzott a versenyzés egy kicsit sem?

– A versenyzés teljesen nem maradt ki az életemből, a helyi mini versenyeken indultam. Sok mindent át kellett értékelnem és csak ezek a versenyek maradtak. Itt jól érezzük magunkat.

A Baranya Kupa csábításának viszont már nem bírtál ellenállni?

– Így van! A Baranya Kupa helyi verseny nekem, ezért mindenképpen szerettem volna indulni rajta. Összeraktuk a kis pénzünket és beneveztünk, igaz csak előfutottunk ismét. Bár a mezőnybe kellett volna indulni, utólag belátom.

Az első napon a városi prológot követő gyorsasági szakaszon kicsit már sok is volt a lendületetek…

– A Vasas – Hetény szakasz a mumusom… Sose sikerül befejeznem! 🙂 A cél előtt beestünk az árokba és csak a verseny végén tudtuk kiszedni az autót. Köszi a segítséget a jelenlévő nézőknek! Szerencsére elég jól megúszta az árokjárást a kocsi. Kerékcsere, futómű állítás és mehettünk másnap tovább.

A szombati napon vizes pályán kezdtétek a versenyzést, majd szép lassan száradtak a pályák. Jól éreztétek magatokat?

– A szombati napon tartottam az esőtől, nagyon csúszkáltunk az első három gyorson, amint felszáradt, jöhettek a slick gumik. Élveztük a versenyzést, főleg a hetvehelyi, árpádtetői gyorsot. De szerintem tavaly jobb volt, nagyobb spiritusz, lelkesedés volt bennünk.

Kedvet kaptál a versenyzéshez, vagy még mindig eladó a Suzuki?

– Jelen pillanatban nincsen kedvem menni már nagyobb versenyen sehol. Nem a versenyzésről szól, versenyzőkről… Itt mindenki gondol, amit akar! 🙂 Az autó eladásán még gondolkodom. Talán egyszer változnak a versenyek és megyünk.

Comments are closed.