Minden versenynek a célban van vége

Bakonya Kupa 2018 – MARB futam

Szabó Zsolt – Lengyel László (Suzuki Swift)

Befolyásolja a versenyre való felkészüléseteket az, hogy melyik pályán versenyeztek?

– Igazából nem befolyásolja, hiszen ezeken a pályákon évek óta megyünk – kezdi a beszélgetést Zsolt. Kettő – három bejárásból fel lehet frissíteni az emlékeket, maximum az itineren kell pontosítgatni néhol, hiszen az ember jó esetben gyorsul évről-évre.

Mi történt veletek a verseny öt gyorsaságija alatt?

– Igazából én személy szerint meglepődtem azon, hogy ennyit mászkált a hátulja, de tetszik, kimondottan. Bajor Zoli bácsi mondaná, előzékeny lett a hátulja. Agresszívebb vezetési stílust igényel így az autó, mint korábban, hiszen az eleje bármilyen helyzetben hajt a diffinek köszönhetően, csak a gázt kell nyomni. A hátulja meg addig jó, amíg mögöttünk van. Szépen kiforrja magát a technika, jó az elképzelés és jó az irány az N1 után, de kicsit kell még fejleszteni, hogy minden porcikája tetszedjen és erre kell majd egy jó futóművet állítani.  

Folyamatosan az abszolút tízben autóztatok. Ez a maximum, amit ki lehet hozni a csomagotokból?

– Én úgy gondolom, hogy 1-2 mp. még volt benne némely gyorsaságin, ha pontosabban és összeszedettebben tudok menni, de számunkra itt nem volt tétje. Az volt a cél, hogy ne verjenek agyon minket. Ennek fényében jól sikerült, de azért volt, hogy elrajtoltam behúzott kézivel, meg nem összedugott hangosítással, ott kiakadtam kicsit, mert amíg összedugtam a hangosítást nem nyomtam a gázt, szóval bénázás is volt.

Melyik irányban tetszett jobban a pálya?

– Bakonyán minden irányban szeretek menni, csak jobb lett volna, ha Hetvehelyig tart a gyorsasági… Ott nagyon le lehet pirítani, ha kiadja. De örülni kell annak is, hogy volt verseny és hogy ilyen népes mezőny jött össze. Tizenketten voltunk a kategóriánkban! Így van értelme menni, nem úgy, hogy ketten kergetjük egymást.

Az abszolút hatodik és a kategória győzelemmel azért nem lehettek elégedetlenek!

– Hozzá kell tenni, hogy a Nagy Balázs – Istovics Gergő kettős végig előttünk autózott a versenyen, őket próbáltuk több-kevesebb sikerrel hajkurászni, stabil második helyen álltunk 7,7 mp-cel egészen addig, míg ők szerintem életük legnagyobb esését hozták össze. Így nyertük a kategóriát, de hát igaz a mondás, hogy minden versenynek a célban van vége. Örülök annak, hogy Nazsi lendülete nem fogyott el és már készíti elő az új bódét! Necces szituációk nálunk is voltak, lassan közeledünk az utcai gumi határaihoz.

Mik a tervek az idei év második felére?

– Idén már nem ülünk versenyautóba versenyen, mivel párommal Ramival kisbabánk születik és vele, illetve velük szeretném tölteni minden szabadidőmet. Jövőre azonban a régi felállásban fogunk újra a lovak közé csapni és ezúton is köszönöm Lengyel Lackó barátom segítségét ezen a versenyen!

Szeretném megköszönni a Mecseksport Egyesület és támogatóink segítségét: PRESTING ZRT., BASE-INVEST KFT., ÁGI-FON KFT., KONSTRUKTOR ÉPÍTŐ KFT., BG MÉRNÖK ZRT., VIRIDIS-ÉRTÉKADÓ KFT., PLAN-DENT KFT. Köszönöm a páromnak, hogy elviseltek ezen a hétvégén és kint voltak velem a versenyen! Köszönjük a nézők szurkolását, Riki golyóvillantását!


 

Comments are closed.